Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda CR-V

Honda CR-V sai tulokseksi 5 tähteä

Honda CR-V:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Testit osoittivat hyvää suojaa sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille. Honda osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Etumatkustajan kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä. Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä kriittisten vartalon osin suojaus oli hyvä ja CR-V sai maksimipisteet. Voimakkaammassa pylvästestissä kylkiluiden siirtymä osoitti vähäistä suojaa rintakehälle.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Sen sijaan takaistuinten geometrinen arviointi osoitti huonoa suojausta piiskaniskuvammoilta. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksissa, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä tulokset osoittivat vähäistä suojausta 10-vuotiasta simuloivan nuken niskalle. Muuten molempien nukkejen kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä tai riittävä. Sivutörmäystestissä sekä 6-vuotiasta että 10-vuotiasta simuloivien nukkejen vartalon suojaus oli hyvä ja ansaitsi täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä sai pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen, myös lisävarusteisen kolmannen rivin paikoille.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin tarjoama suoja jalankulkijan päälle oli hyvä tai riittävä suurimmalla osalla konepeltiä. Osissa konepeltiä suojaus oli huono. Jalankulkijan jalkojen suojaus oli kaikilla testialueilla hyvä ja CR-V sai täydet pisteet tästä. Lantion suojaus vaihteli.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja muut ajoneuvot. Järjestelmä toimi jalankulkijoiden kohdalla hyvin, mutta vakavammissa kolareissa pyöräilijän kanssa vaikutus oli vähäinen.

Turvavarusteet­­­

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi pääasiassa hyvin maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Autossa on kaista-avustin, joka auttaa pitämään auton ajoradalla. Kameroihin pohjautuva nopeusavustin tunnistaa ja näyttää paikallisen nopeusrajoituksen antaen kuljettajalle mahdollisuuden manuaalisesti asettaa rajoitin asianmukaiseen nopeuteen. Honda CR-V:ssa on turvavyömuistutin etu- ja takapenkillä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  CR-V
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  70%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  76%
  100%