Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Honda Civic 2009

aikuismatkustajien suoja 28/36 (79%)
lasten suoja 37/49 (76%)
jalankulkijatörmäys 24/36 (67%)
turvavarusteet 6/7 (86%)

Honda Civic sai tulokseksi 5 tähteä

Honda Civicin tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2007, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Honda Civicin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvatyyny. Etuistuimilla on kaksivaiheiset turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Autossa on turvavyömuistuttimet etu- ja takaistuimilla. Autossa on myös ABS-jarrut ja ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Honda on muokannut 2008 mallivuoden Civicin turvajärjestelmiä. Turvavöiden esikiristimien ajoitusta on muutettu siten, että etuistuimilla matkustavat pysyvät paremmin paikoillaan törmäystilanteessa. Turvatyynyt on muutettu kaksivaiheisiksi. Testissä kuljettajan turvatyyny ei kuitenkaan täyttynyt tarpeeksi, jotta se olisi estänyt kuljettajan päätä osumasta ohjauspyörään. Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan reisiluille.

Vuoden 2008 Civicissä on suurempi sivuturvatyyny kuin sen 2006-mallisessa edeltäjässä. Testinuken kylkiluiden alueen vauriot olivat alempana kuin aiemmin, minkä johdosta pisteitä tuli yksi enemmän kuin edelliselle mallille. Kuten viimeksikin, auto sai pylvästestistä täydet pisteet. Peräänajon piiskaheilahduksessa matkustajien suoja arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

Vuodesta 2009 lähtien Honda-liikkeet eivät enää kytke etuistuimen turvatyynyä pois käytöstä. Näin ollen selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta ei tule enää käyttää vuosimallin 2009 autoissa. Vaaroista, jotka syntyvät turvaistuimen asentamisesta selkä menosuuntaan etumatkustajan penkille, varoitetaan selkeästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

Jalankulkijaturvallisuus

Honda ei ole tehnyt autoon jalankulkijoiden turvallisuuteen vaikuttavia muutoksia, joten vuoden 2006 testitulokset ovat siltä osin voimassa. Sekä puskuri että konepeiton etureuna saivat maksimipisteet jalankulkijan jalkojen suojasta. Lapsen pään todennäköinen osumakohta konepeitossa tarjosi enimmäkseen kohtalaisen suojan.

Turvavarusteet

VSA (Hondan ajonvakautusjärjestelmä) on vakiovarusteena kaikissa malleissa ja kaikissa maissa. Civicissä on turvavyömuistuttimet kaikilla istuimilla ja se on myös vakiona kaikissa malleissa.

katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Honda
 • Malli:

  Civic
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  79 %
 • Lasten turvallisuus:

  76 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  67 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %