Honda Accord 2003 | Autoliitto

Olet täällä

Honda Accord 2003

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 16 (44%)

Epäjohdonmukaisuus etu- ja sivutörmäystestin yhteispisteissä johtuu EuroNCAP:n pyöristyskäytännöstä.

Accordin vahva kori suojaa matkustajat hyvin. Polvet olivat kuitenkin vaarassa loukkaantua. Lasten turvallisuus osoittautui hyväksi ja turvaistuimet täyttivät useimmat EuroNCAP-kriteerit. Jalankulkijoiden suoja on keskimääräistä parempi, ei kuitenkaan Honda Civicin tasolla.
 

Etutörmäys

 

Turvatyyny suojasi kuljettajan pään ja niskan hyvin. Matkustajan etuturvatyyny oli pehmeämpi ja pää oli hyvin lähellä osua kojelautaan. Kuljettajan polvet ja reidet olivat vaarassa loukkaantua kojelaudan kovien rakenteiden osumista. Suunnittelussa ei ole huomioitu polvien suojaa törmäystilanteessa. Jalkatila kuitenkin säilytti muotonsa hyvin ja suojasi kuljettajan jalat.
 

Sivutörmäys

 

Accordin sivutörmäyssuoja on hyvä. Vakiovarusteiset rintakehää ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt toimivat hyvin, jälkimmäiset suojasivat myös takana matkustavia. Pistemenetykset sivutörmäys- ja pylvästestissä johtuivat rintakehän kuormituksen siirtymisestä testinukkeen ja istuimeen tavalla, joka ei vastaa todellista törmäystilannetta.
 

Lasten turvaistuin

 

Molemmat lapset kiinnitettiin yläpuolisilla kiinnityshihnoilla varustettuihin ISOFIX-turvaistuimiin kasvot menosuuntaan. Suoja oli muuten hyvä, mutta puolitoistavuotiaan niska kuormittui etutörmäyksessä. Honda ei suosittele turvaistuimen asentamista etumatkustajan paikalle, tästä ei kuitenkaan ole asianmukaisia varoituksia. Testaajat kehottavat Hondaa paneutumaan tähän ongelmaan. Takaturvavyöt ovat lukittavissa turvaistuinten kiinnityksen lujittamiseksi, mikä parantaa turvallisuutta universal-turvaistuimilla. Accordissa on myös käyttöohjeet turvavöiden ja -istuinten asianmukaisesta kiinnityksestä.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Tulos oli keskimääräistä parempi, muttei aivan Honda Streamin ja Civicin tasolla. Suurempana autona Accordin tuulilasi suojaa heikommin aikuisten päähän kohdistuvissa osumissa. Muuten jalankulkijoiden suoja on ratkaistu Hondan muiden uusien mallien tavoin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin