Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Geely Emgrand EC7 2011

aikuismatkustajien suoja 27 pistettä (75 %)
lasten suoja 39 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (42 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Geely Emgrand EC7 sai tulokseksi 4 tähteä

Geely Emgrand EC7:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Vaikka testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan, kojelaudan rakenteet aiheuttivat riskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille. Kuljettajan jalkatila kärsi huomattavasta muodonmuutoksesta ja auto menetti sen vuoksi pisteitä. Kuljettajan jalkojen ja nilkkojen suoja oli heikko. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat hyvän suojan, ja auto sai testissä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suojaus oli kuitenkin heikko. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

EC7 sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei saa selvää tietoa turvatyynyn tilasta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan kaikkien niiden maiden kielillä, joissa autoa myydään.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi jaloille pääasiallisesti vähäisen suojan. Konepeiton etureuna antoi huonon suojan ja sai nolla pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli pääasiallisesti huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on vakiovaruste EC7:ssä, mutta se ei vastaa Euro NCAPin vaatimuksia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Geely
 • Malli:

  Emgrand EC7
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  42%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%