Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Tourneo Courier 2014

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (84 %)
lasten suoja 41 pistettä (84 %)
jalankulkijatörmäys 27 pistettä (74 %)
turvavarusteet 7 pistettä (56 %)

Ford Tourneo Courier sai tulokseksi 4 tähteä

Ford Tourneo Courierin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet, ja kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ford osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä Tourneo Courier tarjosi hyvän suojan kaikille vartalonosille ja sai täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan rintakehää lukuun ottamatta. Rintakehän suoja oli riittävä. Etuistuimet ja pääntuet antoivat vähäisen suojan ja takaistuimet hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lapsimatkustajien suoja

Testien mukaan Tourneo Courier sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan asetetussa turvaistuimessa olleen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista, mutta rintakehän saama suoja oli vain kohtalainen. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan, mikä ehkäisee pään osumista auton koviin rakenteisiin.

Etumatkustajan turvatyynyn saa kytkettyä pois käytöstä, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai pisteet. Takapenkin reunaistuimet ovat i-Size-yhteensopivat. Kaikki turvaistuimet saa asennettua kunnolla autoon lukuun ottamatta luokituksen 0+ istuinten asennusta etumatkustajan paikalle. Istuimen ollessa suositellussa asennossa (niin takana kuin mahdollista) turvavyön kiinnike estää istuimen kiinnittämisen.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta, mutta konepellin etureunan tulos oli vaihtelevampi. Jalankulkijan pään saama suoja oli konepellin keskiosan ja tuulilasin kohdalla valtaosin hyvä. Suoja oli huono tuulilasin alareunan ja A-pilareiden kohdalla.

Turvavarusteet

Tourneo Courierissa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on lisävaruste, mutta sen oletetaan olevan varusteena suurimmassa osassa autoja, joten järjestelmä arvioitiin ja se vastasi Euro NCAPin manuaalisille huippunopeuden säätimille asettamia vaatimuksia. Tourneo Courierissa ei ole kaistavahtia eikä automaattista hätäjarrutusta.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2014
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Tourneo Courier
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  56%
  100%