Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Grand C-Max 2010

aikuismatkustajien suoja 35 pistettä (96 %)
lasten suoja 40 pistettä (81 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (50 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Ford Grand C-MAX sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Grand C-MAXin etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Lisätestit osoittivat, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet, ja kaikki kehonosat saivat hyvän suojan. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli hyvä useimmille kehonosille ja riittävä rintakehälle. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Testinukkejen lukemien perusteella Grand C-MAX sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä, ja sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Lisävarusteena on saatavana kytkin, jolla etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä. Se mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Testiautossa ei kyseistä kytkintä ollut, joten arviointia ei tehty tältä osin. Kuljettaja ei saa tarpeeksi selkeää varoitusta, mikäli selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta käytetään ilman, että turvatyyny kytketään ensin pois käytöstä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijoiden jaloille suurimmassa osassa testatuista kohdista, mutta lopussa kohdissa arvosana oli huono. Konepeiton etureuna antoi pääosin huonon suojan. Konepeiton antama suoja oli hyvä niissä kohdissa, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa malleissa. Etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Nopeudenrajoitin on saatavana lisävarusteena.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Grand C-Max
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  50%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%