Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Focus

aikuismatkustajien suoja 36,6 pistettä (96%)
lapsimatkustajien suoja 43,0 pistettä (87%)
jalankulkijan suoja 34,8 pistettä (72%)
turvavarusteet 9,9 pistettä (75%)

Ford Focus sai tulokseksi 5 tähteä

Ford Focuksen turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa etutörmäyksessä. Nukeista saadut mittausarvot osoittivat hyvää suojausta kuljettajan ja matkustajan polville sekä reisille. Ford osoitti, että suojaus on samantasoinen erikokoisille ja eri asennoissa matkustaville matkustajille.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan rintakehän suojaus arvioitiin riittäväksi ja muiden kriittisten vartalonosien suojaus oli hyvä.

Sivutörmäystestissä kaikkien kriittisten vartalon osien suojaus oli hyvä ja Focus sai täydet pisteet tästä testin osasta. Voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien kriittisten vartalonosien suojaus oli hyvä, lukuun ottamatta rintakehää, jonka suojaus oli riittävä.

Ford on parantanut Focuksen etuistuinten ja pääntukien muotoilua edellisen, 2018 tehdyn testin jälkeen. Nyt peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti myös hyvää piiskaniskusuojaa. Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin kaupunkiajoon tyypillisillä hiljaisemmilla nopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etu- ja sivutörmäystestissä sekä 6- että 10-vuotiaan nuken suojaus oli hyvä kaikille kriittisille vartalon osille ja Focus sai tästä testin osiosta täydet pisteet.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä saa tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka Focukseen sopivat sai asennettua asiallisesti.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä, ainoastaan jäykät tuulilasin tukipilarit antoivat huonoja tuloksia. Puskurin suoja jalankulkijan lantiolle oli hyvä tai riittävä. Jalkojen suojauksesta puskuri sai täydet pisteet.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin tai riittävästi testeissä jalankulkijan ja pyöräilijän kanssa sekä päivänvalossa että hämärällä.

Turvavarusteet

Focuksessa on vakiovarusteiset turvavyömuistuttimet. Nopeusavustin käyttää kameroita ja karttaa tien nopeusrajoituksen tunnistamiseksi ja mahdollistaa kuljettajalle nopeusrajoittimen asettamisen sen mukaisesti. Maantienopeuksilla tehdyissä testeissä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin kaikissa tilanteissa. Kaista-avustin tunnistaa auton ajautumisen kaistaviivojen ulkopuolelle, varoittaa kuljettajaa ja tarvittaessa ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2019
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Focus
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%