Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Ford Fiesta 2000

etutörmäys 6 (38)
sivutörmäys 11 (61%)
kaikkiaan 17 (50%)
jalankulkijatörmäys 8 (22%)

Nyt testattu auto on lähes sama kuin 1996 testattu versio. Tulokset ovat myös melko samankaltaiset. Etutörmäystestin huonoa tulosta paikkasi kohtalainen suoja sivutörmäyksessä. 1-vuotiaan turvaistuin oli kohtalaisen hyvä, 3-vuotiaan istuimessa oli puutteita. Jalankulkijoiden suoja oli heikko. Kaikkiaan Fiesta sai täpärästi kolme tähteä.

Etutörmäys

Ohjauspyörä liikkui rajusti taaksepäin eikä kuljettajan pää pysynyt turvatyynyn suojassa. Etuturvavöiden esikiristinten tarkoitus on estää äkillinen liike eteenpäin törmäystilanteessa. Kuljettajan rintakehä ei osunut ohjauspyörään. Kuljettajan turvallista tilaa vähensivät kojelautaa tukevan ovipilarin murtumat. Pehmikkeet lievensivät murtumien vaikutusta, mutta polvien ja reisien loukkaantumisriski on suuri. Säärien ja jalkojen loukkaantumisvaaraa lisäsi jarrupolkimen pitkä liike taaksepäin. Takaistuimen keskipaikalla on vain kaksipistevyö, mikä aiheuttaa vakavan loukkaantumisriskin selkärankaan ja mahaan.

Sivutörmäys

Törmäyksen suurin voima kohdistui rintakehään, jonka vakavan loukkaantumisen riski on suuri. Maha ja pää olivat hyvin suojattuja, lantioon kohdistui suurempi rasitus.

Lasten turvaistuin

Vaikka testiautossa ei ollut matkustajan turvatyynyä, Ford ilmoitti asentavansa autoihinsa selkeät varoitukset matkustajan paikalle asennettavien turvaistuinten aiheuttamasta vaarasta. 1-vuotiaan turvaistuin oli asennettu selkä menosuuntaan ja kytketty aikuisten turvavöillä. Pää säilyi suojattuna, mutta niskan alueen kuormitus johti loukkaantumisriskiin. 3-vuotiaan turvaistuimessa pää heilui istuimen ulkopuolella sekä etu- että sivutörmäyksessä. Istuinten asennusohjeiksi tarkoitetut väripisteet olivat helposti irrotettavissa, mikä lisää virheellisen asennuksen mahdollisuutta.

Törmäys jalankulkijaan

Vain yhden tähden tulos jalankulkijatörmäyksessä. Fordin mukaan Fiestaan on tulossa pehmeämpi ja joustavampi konepelti, joka suojaa paremmin jalankulkijan päätä törmäystilanteessa.

Katso lisätiedot ja videot euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2000
 • Auton valmistaja:

  Ford
 • Malli:

  Fiesta
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä