Fiat Tipo

aikuismatkustajien suoja 31,3 pistettä (82 %)
lapsimatkustajien suoja 29,8 pistettä (60 %)
jalankulkijan suoja 26,2 pistettä (62 %)
turvavarusteet 3 pistettä (25 %)

Fiat Tipo sai tulokseksi 3 tähteä

Fiat Tipon turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuinten reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä sekä kuljettajan että takamatkustajan rintakehä sai vähäisen suojan. Myös päähän kohdistuneet hidastusvoimat osoittivat vähäistä suojaa.

Tipo sai täydet pisteet sivutörmäystestissä ja sitä voimakkaammassa pylvästestissä, joissa se suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Sen sijaan takaistuimet suojasivat vähäisesti.

Lisävarusteena saatava automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimii taajamanopeuksilla. Koska se on lisävaruste, sitä ei arvioitu tässä testissä.

Lapsimatkustajien suoja

10-vuotiasta simuloivan testinuken niska sai etutörmäyksessä huonon suojan ja 6-vuotiasta simuloivan nuken rintakehä heikon suojan. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä. Turvaistuimen selkänoja kuitenkin irtosi testin aikana, mikä verotti pisteitä.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia, joten järjestelmä jäi ilman pisteitä. Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen. Takaistuimen keskipaikka ei sovellu minkään turvaistuimen käyttöön.

Jalankulkijan suoja

Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvästä huonoon. Kaikissa testatuissa kohdissa puskuri suojasi jalkoja hyvin. Myös lantio sai valtaosin hyvän suojan.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla. Sekä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä että nopeusavustin ovat lisävarusteita, eikä niiden toimintaa siksi arvioitu tässä testissä.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  Tipo
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  60%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  62%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  25%
  100%