Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Fiat Panda 2011

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (82 %)
lasten suoja 31 pistettä (63 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (49 %)
turvavarusteet 3 pistettä (43 %)

Fiat Panda sai tulokseksi 4 tähteä

Fiat Pandan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Ohjauspylväs ja virtalukko aiheuttivat kuitenkin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille loukkaantumisriskin. Sivutörmäystestissä autoa testattiin ilman lisävarusteena saatavaa thorax-turvatyynyä, joka ei vastannut Euro NCAP:n vaatimuksia. Sivutörmäyksessä rintakehän saama suoja oli vähäinen, ja vartalon muut osa-alueet saivat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehä saama suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään ei liikkunut likaa eteenpäin etutörmäystestissä. Heilahduksessa nuken pää iskeytyi kuitenkin vasten takaikkunaa, mikä vähensi Pandan saamia pisteitä. Sivutörmäystestissä 1,5-vuotiasta lasta simuloinut nukke pysyi hyvin paikoillaan turvaistuimessaan. 3-vuotiasta lasta simuloineen nuken pää oli puolestaan hieman turvaistuimen sivun ulkopuolella. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Järjestelmä ei vastannut Euro NCAPin vaatimuksia, mutta kuljettaja saa selvän tiedon vaaroista, joita turvaistuimen käyttö etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä aiheuttaa.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi jaloille hyvän suojan ja sai täydet pisteet. Konepeiton etureuna antoi kuitenkin huonon suojan. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi joissain kohdin hyvän suojan, mutta pääasiallisesti suoja oli huono tai heikko. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli pääasiallisesti huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on lisävaruste, eikä se vastaa Euro NCAPin asennusmäärävaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Pandaan.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  Panda
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  43%
  100%