Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Fiat Panda 2004

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 10 (56%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 20 pistettä
jalankulkijatörmäys 6 (17%)
Lasten suoja 21 (43%)

Pandan kori osoittautui vahvaksi, mutta vaikka autossa on etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet, etumatkustajan rintakehään kohdistui iso rasitus. Myös sivutörmäyksessä rintakehään kohdistui rasitus. Osuman puoleinen ovi aukesi sivutörmäyksessä. Lasten suojaus oli pettymys, kuten oli myös jalankulkijan suoja.

Etutörmäys

Autossa on yksivaiheinen eli kerrasta täyttyvä kuljettajan etuturvatyyny sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Jalkatilan muodonmuutos oli minimaalista, mutta kytkinpolkimen liike törmäyksessä vaaransi kuljettajan jalat. Ohjauspylvään ja kojelaudan takaiset kovat periksiantamattomat rakenteet aiheuttivat myös loukkaantumisriskin kuljettajan reisille.

Sivutörmäys

Panda ei suoriutunut sivutörmäyksestä vakuuttavasti. Testinuken rintakehään kohdistui kova rasitus. Lisäksi tulosta heikensi se, että törmäysenergia kanavoitui testinuken selkärankaan epärealistisella tavalla. Oven salpa petti törmäyksessä, ja ovi aukesi.

Lasten turvaistuin

Autossa ei ollut etumatkustajan turvatyynyä, joten selkä menosuuntaan turvaistuimessa olevan lapsen loukkaantumisriskistä ei ollut mitään varoitusta. Molemmat lapset istuivat kasvot menosuuntaan turvavöihin kiinnitetyissä Kiddy Life -istuimissa. Vaikka molempien lasten kehoon kohdistuneet rasitukset olivat hyväksyttävissä rajoissa, vanhempi lapsi oli sekä etu- että sivutörmäyksessä altistettu loukkaantumisriskille, koska raajat kävivät istuimen ulkopuolella.

Törmäys jalankulkijaan

Vain aikuisen pään mahdollisessa törmäyskohdassa oli jonkinasteisia suojauksia. Erityisesti lapsen pään törmäyskohta, konepellin etureuna ja puskuri tarjosivat heikon suojan jalankulkijoille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  Panda
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  2/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä