Fiat 500

aikuismatkustajien suoja 25,1 pistettä (66%)
lapsimatkustajien suoja 24,4 pistettä (49%)
jalankulkijan suoja 22,5 pistettä (53%)
turvavarusteet 3,2 pistettä (27%)

Fiat 500 sai tulokseksi 3 tähteä

Fiat 500:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja
Polviturvatyyny: kuljettaja
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan rintakehän suoja oli riittävää ja polvien sekä reisien suoja hyvää, mutta pään suoja oli heikko, mikä johti pisteiden menetykseen. Myös takamatkustajan pään suoja oli heikkoa, eikä takamatkustajan suoja saanut lainkaan pisteitä. Takamatkustajan rintakehän suoja oli heikko, koska turvavyö (jossa ei ole esikiristintä eikä voimarajoitinta) kuormitti liikaa matkustajaa. Testissä takapenkin matkustaja luisui turvavyön alta.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä Fiat 500 suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin, mutta takaistuimien tarjoama suoja oli vähäistä. Fiat 500:ssa ei ole piiskaniskuvammoja vastaan lisäsuojaa antavaa automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä 10-vuotiasta simuloivan testinuken rintakehän suoja oli riittävää, mutta nuken pää osui etuistuimeen mikä johti pään ja niskan heikkoon suojaan. Kuusivuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli myös heikkoa, rintakehän suoja vähäistä ja pään suoja riittävää. Sivutörmäystestissä kummankin nuken kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi 10-vuotiasta simuloivan nuken rintakehä, jonka suoja oli heikkoa.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa Euro NCAP -vaatimusten mukaan riittävän tarkkaa tietoa turvatyynyn tilasta eikä järjestelmä saanut pisteitä. Vain yhdellä takaistuimen paikalla on iSize-kiinnikkeet ja vain kaikkia turvaistuimia ei voitu asentaa kuljettajan puoleiselle takaistuimelle Euro NCAP -vaatimusten mukaisesti.

Jalankulkijan suoja

Konepellin suoja jalankulkijalle oli pääosin vähäistä. Jalankulkijan jalkojen saama suoja oli hyvä ja sai tästä täydet pisteet, mutta lantion suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä.

Turvavarusteet

Fiat 500:ssa on vakiovarusteena etu- ja takaistuimien turvavyömuistuttimet ja säädettävä nopeudenrajoitin, mutta ei aktiivista kaistavahtia eikä automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  500
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  66%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  27%
  100%