DS 7 Crossback

aikuismatkustajien suoja 35,4 pistettä (93%)
lapsimatkustajien suoja 41,2 pistettä (84%)
jalankulkijan suoja 29,4 pistettä (70%)
turvavarusteet 7,0 pistettä (58%)

DS 7 Crossback sai tulokseksi 5 tähteä

DS 7 Crossbackin turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Matkustajan kaikki vartalonosat saivat testissä hyvän suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä etu- ja takamatkustajan kaikkien elintärkeiden vartalonosien suoja oli hyvä tai riittävä.

Sivutörmäystestissä X3 suojasi hyvin kaikkia vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli heikkoa.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään tai ehkäisemään kaikki törmäykset taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

DS7 Crossback suojasi kuusivuotiasta ja 10-vuotiasta simuloivia testinukkeja hyvin etutörmäystestissä ja sivutörmäystesteissä ja sai testeistä täydet pisteet.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin hyvin tai riittävästi. Suoja oli huonoa tuulilasin juuressa ja A-pilareiden alueella.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä ja sai täydet pisteet. Myös jalankulkijan lantion suoja oli hyvä.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi testeissä hyvin ja esti tai ehkäisi useimmat törmäykset.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  DS
 • Malli:

  7 Crossback
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  70%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  58%
  100%