Daihatsu Terios 2008 | Autoliitto

Olet täällä

Daihatsu Terios 2008

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 15 (83%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 19 (53%)
lasten suoja 31 (63%)

 

Daihatsu Terios sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kolme tähteä neljästä.

 

Daihatsu Terioksen varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt sekä sivuturvatyynyt. Etuistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet, esikiristimet ja turvavyömuistuttimet. Autossa on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten takaistuimen reunapaikoilla. Auto on varustettu ABS-jarruilla, hätäjarrutustehostimella ja elektronisella jarruvoimien jaolla (EBD).

 

Etutörmäystesti

Auton matkustamoa vaurioitui törmäyksessä ja samalla auton lattia vääntyi sekä etu- että takaistuimien kohdalta. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisiluille.

 

Sivutörmäystesti

Testatussa autossa ei ollut päätä suojaavaa turvatyynyä, joten pylvästestiä ei suoritettua.

 

Lapsiturvallisuus

Kolmevuotiasta lapsimatkustajaa esittävän testinuken pää liikkui törmäyksessä eteenpäin enemmän kuin on sallittua, aiheuttaen loukkaantumisriskin. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista. Kuljettajalle annettava tieto tuon turvatyynyn tilasta ei ole riittävän selkeä. Turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistuttava varoitustarra puolestaan oli selkeä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ollut merkitty riittävän selkeästi.

 

Turvavyömuistutin

Daihatsu Teriosissa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla.

 

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojasta.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Jaa muillekin