Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Dacia Sandero 2013

aikuismatkustajien suoja 29 pistettä (80 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 21 pistettä (57 %)
turvavarusteet 5 pistettä (55 %)

Dacia Sandero sai tulokseksi 4 tähteä

Dacia Sanderon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Etuistuimissa on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi turvaistuimille.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Testinukkejen lukemat osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saavat hyvän suojan. Dacia pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä rintakehä sai riittävän suojan ja muut vartalonosat hyvän suojan. Pylvästestissä rintakehä sai huonon suojan. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Sandero sai täydet pisteet etutörmäystestissä 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Kolmivuotiasta simuloiva nukke pysyi hyvin paikoillaan etutörmäystestissä kasvot menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa. Sivutörmäystestissä molemmat nuket (3- ja 1,5-vuotiasta simuloivat) pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voi käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen jalankulkijan jaloille antamasta suojasta. Konepellin etureuna antoi kuitenkin huonon suojan lantion seudulle. Konepelti antoi valtaosin kohtuullisen suojan lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa. Aikuisen päätä se suojasi pääosin huonosti.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Sandero-malleissa, ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Etuistuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita, mutta taakse niitä ei ole saatavilla.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Dacia
 • Malli:

  Sandero
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  57%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  55%
  100%