Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën Nemo 2010

aikuismatkustajien suoja 21 pistettä (59 %)
lasten suoja 36 pistettä (74 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (55 %)
turvavarusteet 2 pistettä (29 %)

Citroën Nemo sai tulokseksi 3 tähteä

Citroën Nemon varusteluun kuuluvat kuljettajan etuturvatyyny ja sivuturvatyynyt. Etumatkustajan etuturvatyyny on lisävaruste. Etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Autossa on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten.

Aikuismatkustajien suoja

Citroën Nemon matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli riittävä ja pään, vatsan sekä lantion suoja oli hyvä. Nemossa ei ole päätä suojaavia turvatyynyjä, joten pylvästestiä ei tehty, eikä Nemo näin ollen saanut siitä yhtään pistettä. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli heikko.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä molemmat nuket istuivat kasvot menosuuntaan eikä kummankaan pää liikkunut liikaa eteenpäin. Myös sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa selvää viestiä turvatyynyn tilasta.

Jalankulkijatörmäys

Nemon puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta. Myös konepeiton etureuna suojasi paikoitellen hyvin jalkoja. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta konepeitto antoi hyvän suojan, mutta aikuisen pään kohdalla huonon.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmää ei ole saatavilla yhteenkään Nemo-malliin. Kuljettajan turvavyömuistutin on vakiovaruste kaikissa malleissa. Matkustajan istuimella turvavyömuistutin on nykyisin vakio- tai lisävarusteena kaikissa Euroopan maissa. Koska järjestelmän odotetaan olevan vakiovaruste suurimmassa osassa Euroopassa myytäviä malleja, se huomioitiin Euro NCAP -testeissä ja testituloksissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  Nemo
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  59%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  55%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  29%
  100%