Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën DS4 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (90 %)
lasten suoja 39 pistettä (80 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (43 %)
turvavarusteet 7 pistettä (97 %)

Citroën DS4 sai tulokseksi 5 tähteä

Citroën DS4:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Citroën DS4:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Citroën pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. DS4 sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli riittävä rintakehän ja vatsan alueella ja hyvä pään ja lantion alueella. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

DS4 sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on selkeästi merkitty ja kuljettaja saa selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan vain vähän tai heikosti. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli huono kaikissa kohdin, eikä auto saanut siitä yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena DS4:ssä ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettama huippunopeuden säädin on myös vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  DS4
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  80%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  43%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  97%
  100%