Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën C3 Picasso 2009

aikuismatkustajien suoja 29/36 (81%)
lasten suoja 37/49 (76%)
jalankulkijatörmäys 16/36 (43%)
turvavarusteet 3/7 (40%)

Citroën C3 Picasso sai tulokseksi neljä tähteä.

C3 Picasson varustelu kattaa kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on mukautuvat esikiristimet ja voimanrajoittimet. Takaistuimien turvavöissä on voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Etumatkustajille on turvavyömuistuttimet.

Aikuismatkustajien suoja

C3 Picasson matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajaa simuloivan testinuken rinnasta löytyi törmäysjälki ohjauspyörään, mistä syystä tuloksesta vähennettiin piste. Etumatkustajien suoja oli hyvä polvien, reisien ja lantion osalta. Sivutörmäyksestä auto sai täydet pisteet. Pylvästestin tulos on kohtalainen: testinuken kylkeen kohdistui loukkaantumisriski. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli heikko. Etenkin väärässä asennossa olevat pääntuet aiheuttavat loukkaantumisriskin.

Lasten suoja

Kolmevuotiasta lasta simuloivan nuken kohdalla C3 Picasso sai täydet pisteet. 1,5-vuotiaan nuken kohdalla auto sen sijaan menetti pisteitä silloin, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Kaiken kaikkiaan tulos oli kuitenkin hyvä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi. Myöskään Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ole merkitty riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

C3 Picasso sai puskurin osalta täydet pisteet. Konepeiton osalta jalankulkijoiden pään suoja oli sen sijaan heikko.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä ei ole vakiovaruste kaikissa malleissa, minkä vuoksi autolle ei myönnetty pisteitä siitä. Osassa myytäviä autoja on vakiovarusteena kuljettajan asettama huippunopeuden rajoitin. Citroën epäilee valtaosan autonostajista valitsevan tällaisen version, joten autolle myönnettiin tästä piste. Kuljettajan turvavyömuistutin on vakiovaruste. Muille paikoille muistuttimen saa lisävarusteena. Valtaosa valitsee sen etumatkustajan paikalle, muttei takaistuimille. Pisteet on jaettu sen mukaisesti.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  C3 Picasso
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  43%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  40%
  100%