Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Volt 2011

aikuismatkustajien suoja 30 pistettä (85 %)
lasten suoja 38 pistettä (78 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (41 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Chevrolet Volt sai tulokseksi 5 tähteä

Chevrolet Volt on identtinen auto Opel Amperan kanssa, joten kolaritestitulokset ovat samanlaiset.

Chevrolet Voltin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Voltin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Vakiovarusteena olevat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt suojasivat hyvin polvia, reisiä ja lonkkia. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat kuitenkin loukkaantumisriskin erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille. Volt sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Myös sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä Volt sai täydet pisteet, ensimmäisenä Euro NCAPin testaamana autona, antamalla hyvän suojan kaikille vartalon osille. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan. Auton sähköturvallisuus tarkistettiin jokaisen testin jälkeen, eikä ongelmia havaittu.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettajan saama tieto turvatyynyn tilasta ei ole täysin selvä. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeitto antoi hyvän suojan lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa, mutta suojasi valtaosin huonosti aikuisen pään iskeytymiskohdissa. Konepeiton etureuna ei saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Voltissa. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Volt
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  41%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%