Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Orlando 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (49 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Chevrolet Orlando sai tulokseksi 5 tähteä

Chevrolet Orlandon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Orlando sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä suoja oli riittävä rintakehän ja vatsan alueella ja hyvä pään ja lantion alueella. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Orlando sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on selvästi merkitty ja kuljettaja saa selkeää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ansaitsi pisteet. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Konepeiton etureuna suojasi puolestaan heikosti jalankulkijan lonkkaa ja lantiota. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi enimmäkseen hyvän suojan. Joissain kohdin suoja oli heikko. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli huono lähes kaikissa kohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Chevrolet Orlandossa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kuljettajalle ja etumatkustajalle, mutta ei takamatkustajille. Orlandoon ei ole saatavilla kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Orlando
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%