Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW 3-sarja 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 41 pistettä (84 %)
jalankulkijatörmäys 28 pistettä (78 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

BMW 3 -sarja sai tulokseksi 5 tähteä

BMW 3 -sarjan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

BMW 3 -sarjan matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. BMW osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän ja vatsan seudun saama suoja oli riittävä. Pää ja lantio saivat hyvän suojan. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

BMW 3 -sarja sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä ja menetti vain pisteen osan 3-vuotiaalle antamastaan suojasta. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois lisävarusteisella kytkimellä, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Järjestelmää ei arvioitu testissä lisävarusteisuuden vuoksi. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ja konepeiton etureuna antoivat hyvän suojan jalankulkijoiden jaloille ja auto sai täydet pisteet. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan, mutta aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena BMW 3 -sarjassa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla BMW 3 -sarjaan, mutta koska se on lisävaruste, Euro NCAP ei huomioinut järjestelmää testissään.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  3-sarja
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%