Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A4 2009

aikuismatkustajien suoja 33/36 (93 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 14/36 (39 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Audi A4 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi A4:n tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2008, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Audi A4 varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan mukautuvat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Autossa on turvavyömuistutin sekä turvavöiden esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet etuistuimilla. Takaistuimella on turvavöiden voimanrajoittimet ja Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla sekä etumatkustajan paikalla. Auto on varustettu aktiivisilla päätuilla, ABS-jarruilla, hätäjarrutehostimella, ESP-ajonvakautusjärjestelmällä, luistonestojärjestelmällä ja sähköisesti ohjatulla jarruvoimien jaolla.

Aikuismatkustajien suoja

Auton matkustamo kärsi merkityksettömiä muodonmuutoksia etutörmäystestissä. Mukautuvat turvatyynyt ja turvavyöt suojasivat hyvin sekä kuljettajaa että etumatkustajaa. Auto sai täydet pisteet sekä sivu- että etutörmäystestissä. Pylvästestissä auto antaa riittävän suojan rintakehälle sekä muille kehon osille. Pääntuet antoivat peräänajon piiskaheilahduksessa hyvän suojan.

Lasten suoja

Audi sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan ja kolmivuotiaan lapsimatkustajan suojasta. Kuljettajalle ei kuitenkaan kerrottu riittävän selkeästi vaaroista, joita aiheutuu, jos selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta käytetään etuistuimella. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli merkitty selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet, mutta konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä. Konepeiton osa, johon aikuisen jalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan heikoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa A4-mallin Audeissa. Audi A4:ssä on turvavyömuistutin kuljettajan ja etumatkustajan paikalla ja se vastasi Euro NCAPin vaatimuksia.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A4
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  39%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%