Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A1 2010

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (90 %)
lasten suoja 39 pistettä (79 %)
jalankulkijatörmäys 18 pistettä (49 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Audi A1 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi A1:n etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Varusteluun kuuluvat lisäksi kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä Audi A1:n matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa. Etupenkeillä istuvien nukkejen polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Lisätestit osoittivat, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat matkustajat saivat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli vähäinen rintakehää suojaavasta turvatyynystä huolimatta. Sen sijaan tavallisesti sivutörmäystestiä vaativammassa pylvästestissä A1:n tarjoama rintakehän saama suoja oli riittävä. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan auto antoi vähäisen suojan.

Lasten suoja

Audi A1 sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen etupenkille mahdollistava etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentä on saatavana lisävarusteena. Testiautossa ei kyseistä kytkintä ollut, joten täyttä arviointia ei voitu tehdä. Auton ohjekirjassa turvatyynyn pois kytkemisestä ei kuitenkaan kerrota tarpeeksi selkeästi, joten se ei täytä Euro NCAPin vaatimuksia. Lisäksi selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytöstä ilman turvatyynyn pois kytkemistä ei varoiteta tarpeeksi selkeästi, eikä varoitus ole kiinteä.

Jalankulkijatörmäys

Audi A1:n puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan säärille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepeiton etureuna antoi huonon suojan lähes kaikilla testatuilla alueilla. Konepeiton antama suoja oli hyvä niissä kohdissa, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi. Kuitenkin aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa malleissa. Myös Euro NCAPin vaatimukset täyttävät turvavyömuistuttimet ovat vakiona kaikilla istuimilla ja kaikissa malleissa, mistä Audi A1 sai täydet pisteet.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A1
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  79%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  49%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%