Tapion kausi 2017

(Kuva; Tuulia Nirvi)

Toivakka-ralli 17.6.2017

Lauantaina oltiin kisaamassa F-Rallisarjan ensimmäisessä kesäkisassa Toivakka-rallissa.

Edellisen kilpailun toinen sija lämmitti vielä mieltä ja hyvällä fiiliksellä lähdettiin päivän pätkille.
EK1 tuli luokan kahdeksanneksi nopeinta aikaa ja samalla testattiin alustan toimivuus ruuhimäen hypyssä. Todella hyvin pelasi. 
EK2 oli nopeaa tietä ja muutama tilannekkin oli matkassa. Monelle kyseinen pätkä koitui kohtaloksi ja meilläkin EK:n maalissa oli tilanne päällä mutta selvittiin. Nousimme luokassa kolmanneksi.
EK3 oli pienempää tietä ja ei oikein ollut raskaalle bemarille mukavaa. Hyvin kuitenkin tuli ja luokan kolmas sija pidettiin ja suunnattiin huoltoon.
Huollon jälkeen ajettavana oli kaksi erikoiskoetta. 
Meidän kilpailu päättyikin sitten neljännen erikoiskokeen maalipäähän kun auton moottori hajosi.... Moottorista tuli öljyt pihalle ja kone alkoi hyytymään kunnes sammutin. Ei valot varoittanut paineista ja kilpailu oli siinä. Kotona tutkittiin vian syytä ja se löytyi. Pohjapanssari saanut pätkän alkupuolella niin kovan iskun että oli tehnyt öljypohjaan murtuman josta öljyt valuivat ulos. Eilen öljypohjan poistettuani voin todeta metalli hileiden määrästä, että tuhoa on syntynyt...
Nyt täytyy saada kerättyä budjettia uuteen koneeseen jotta päästään kesäkauden loppuihin kisoihin ajamaan. 
Kilpailusta muuten jäi hyvä mieli sillä vauhti on parantunut ja sen myötä pätkä aikojen sijoitukset!

(kuva: Otto Aro)

Jari-Pekka ralli, Heinola

F-Rallisarja starttasi meidän osaltamme Heinolassa Jari-Pekka Rallissa. Kisaan lähdettiin hyvillä mielin kun auto oli kunnossa ja uutta vaihdelaatikkoa päästy treenaamaan testipätkillä.
Ensimmäinen erikoiskoe meni todella hyvin. Jäimme luokka pohjista vain 2,9sek. Kakkosella 6,3sek kärjestä oli myös hyvä ajo. Kolmosella oli meillä pito vaikeuksia ja eroa kertyi kärkeen hieman enemmän.
Huollossa vaihdettiin renkaat edestä taakse ja pito parani. Kello silti ei tykännyt kolmella viimeisellä pätkällä vaan ero kärkeen kasvoi. Ajaminen oli kuitenkin hyvää, mutta pätkien kapeat osuudet aiheuttivat hieman turhia urista pois pomppimisia.
Kokonaisuutena ollaan tyytyväisiä kisaan ja sijoitus omassa luokassa oli seitsemäs ja Yleiskilpailussa 19/140.

Videoita ajosta Tapio Nirvi Racing Facebook sivulla!

www.facebook.com/tapionirviracing

(Kuva; Kaj Lindberg)

 

 

Tapion kauden 2016 kuulumisia

 

 

Ramirent kalustopäivät

Kalustoa oli esillä Ramirentin tapahtumassa;  kiinnostuneita katselijoita ja kyselijöitä riitti.

Uusikaupunki Ralli

Tervehdys!

Viimeviikonloppuna ajettiin Uudessakaupungissa F-Rallisarjan ensimmäinen kesäkauden kilpailu. Hyvillä mielin lähdettiin ajamaan edellisen kilpailun sujuttua hyvin. Ajaminen tässä kilpailussa kävi kuitenkin rankaksi heti ensimmäisen pätkän alkupuolella kun ohjaustehostin hajosi... Sai rattia vääntää voimalla ja keskittyä enemmän ohjaamiseen kun nopeita liikkeitä ei pystynyt tekemään.
2EK:ta ajettiin ja huollossa päätettiin että jatketaan niin pitkälle kun kuskissa voimaa riittää, sillä kilpakumppaneita oli jo tähän mennessä jäänyt matkan varrelle useita. Viimeiset 4 Erikoiskoetta ajettiin varmalla ajolla ja ajat olivat hyviä siihen nähden, että tultiin ilman tehostajaa :D
Maalissa olin kaikki voimat käyttänyt ratin vääntäömiseen ja sen kyllä huomasi päällepäin. En kuitenkaan luovuttanut vaan ajoin loppuun asti ja olimme lupputuloksissa Luokan sijalla 6/11

Kiitän tässä vaiheessa kautta yhteistyökumppaneitani, sillä nyt on n.kolmen kuukauden tauko kilpailuista. 3.9. on seuraava F-Rallisarjan osakilpailu Turengissa. Sitä ennen pyritään jossain kisassa käymään, jotta saadaan hyvä tuntuma ennen sarjakisaa.

Tapio Nirvi Racing FB sivuilla on lisää materiaalia kisasta :), www.facebook.com/tapionirviracing

Hyvää kesää kaikille!

T:Tapio

 

 

 

 

 

Neste Tuuliruusu Mäntsälä-Ralli

Eilen ajettiin Neste Tuuliruusu Mäntsälä-Ralli.
Kilpailuun lähdettiin hakemaan tuntumaa autoon ensi viikonloppuna ajettavaan F-Rallisarjan osakilpailua varten sekä katsomaan, miten vauhti riittää kilpatovereita vastaan. Kilpailu alkoi hyvin ja ensimmäiselle pätkälle ajettiin pohja-aika, mikä oli todella yllätys meille! Toisella erikoiskokeella osuimme rajusti kiveen ja eturipustus vääntyi oikealta puolelta edestä 5cm taakse ja pyörän aurauskulmat menivät aivan pieleen. Päätin kuitenkin ajaa maaliin ja murheista huolimatta syntyi taas pohja-aika! Siirtymällä hieman käännettiin lokaria, jotta rengas ei raapisi niin paljoa ja kolmas pätkä ajettiin taas nopeinta vauhtia ja päästiin huoltoon hieman pajoittamaan. Huollossa Kaitsun kanssa hieman säädeltiin aurausta pienemmäksi, mutta pyörä silti 5cm taaempana kun ei tukivartta olisi kerennyt vaihtaa. Kaksi erikoiskoetta ajettiin ennen seuraavaa huoltoa. Toiseksi nopein aika 4EK:lle ja 5 EK:lle pohja-aika. Ennen viimeistä pätkää oli vielä lyhyt huoltotauko ja fiilis oli hyvä. Sinne ajettiin vielä kisan nopein aika ja näin olimme myös koko kilpailun nopeimpia kokonaisajassa!

Koko kilpailun nopein, Yleiskilpailun voitto sekä luokkavoitto tuloksena!

Ei olisi paremmin voinut enää mennä!

                                                                                                                                             

Incar videoita ja kuvia Tapio Nirvi Racing Facebook sivuilla:  www.facebook.com/tapionirviracing

Kuvat: Tapio Nirvi ja Tuulia Nirvi.

Ralliterveisin Tapio Nirvi

 

Defa-ralli

Lauantaina ajettiin kesäkauden ensimmäinen kisa. Tällä kertaa alla oli uusi hankintani BMW M3! Auto käytiin läpi ja maalattiin uudestaan ennen kisaa. 
Defa-ralli oli meille treeni kisa ja samalla totuttelua uuteen autoon.
Ensimmäiselle erikoiskokeelle lähdettiin innoissaan ja haluttiin saada autoon tuntumaa. Hieman hakemistahan se oli ja pieni tilannekkin loppupäässä oli kun ilman nuottia ajoimme, mutta hyvin meni ensimmäiseksi vedoksi. Yllätyksenä luokka pohjat!
Kakkos pätkä meni vielä hieman tunnustellessa, mutta sinnekin ajoimme luokkapohjat! Kolmos pätkä valitettavasti peruuntui pahan ulosajon takia ja näin ollen ajoimme suoraan huoltoon. Huollossa kiristettiin pyöränpultit ja katsottiin että koneessa on öljyä. Ja ei muuta kun kohti viimeistä pätkää joka oli 2 EK uudestaan.
4EK sujui loistavasti. Parit mahtavat hypyt tehtiin ja samalla voitiin todeta että alusta pelaa erittäin hyvin! Luokka pohjat jälleen ja näin varmistimme luokka voiton!  Kyllä oli ilo päästellä uudella autolla kun on enemmän voimaa! Luokassamme oli 4 kilpailijaa. Ajallisesti sijoituimme todella hyvin kokonaiskilpailussakin joten tyytyväisiä voidaan olla :)

Tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.mut-palvelu.fi/online2011/index.php Tapio Nirvi Racingin Facebook sivuilla on Incar videota sisältä päin.

Seuraava kilpailumme on Neste Tuuliruusu-ralli  21.5.2016 joka myös meidän osalta treenikisa viikkoa ennen F-Rallisarjan osakilpailua Uudessakaupungissa.

 

Talvikauden päätös

Talvikausi 2016 on saatu päätökseen. Ajot menivät hyvin ja olemme F-rallisarjassa pisteissä 21/39. Ensimmäinen osakilpailu jäi välistä kovan kuumeen takia, mutta huonoin kilpailu vähennetään pisteistä. Tyytyväisiä ollaan sijoitukseen siihen nähden mitä annetaan tasoitusta auton tehoissa. Nyt tauon aikana koitetaan vaihtaa kalustoa tehokkaampaan.

19-20.3. olin Lahdessa Autoliiton Sport päivillä esittelemässä toisen kummikuljettajan, Kaisa Eiristön kanssa kauden suunnitelmia ja kertomassa itsestämme.

Pääsiäisenä 26.3. Olen kaluston kanssa nähtävillä Motorsport Of Porvoo tapahtumassa klo:10-14

 

Kausi 2016

XVII Kangasniemi ralli

Kausi alkoi meidän osalta F-Rallisarjan toisella osakilpailulla Kangasniemellä.

Sarjaan on ilmoittautunut yhteensä 112 kilpailijaparia. Pitkän takaveto tauon jälkeen tuntui taas hienolta lähteä kisaamaan bemarilla ja eihän se yhtään hullummin mennyt. Ensimmäisellä pätkällä oli hieman hakemista ja penkkojakin pöllyteltiin, mutta tyytyväisiä oltiin. Huollossa hieman tutkittiin autoa, kun veteli minne sattuu, mutta loppua kohdin vauhti parani vaikkakin tasoitusta muille annettiin auton tehoissa. Lopputuloksista olimme todella tyytyväisiä sillä yleiskilpailun sijoitus oli 18 ja omassa luokassa olimme neljänsiä.

Seuraava sarjan kilpailu on 5.3. Jämsässä.