Kaisa Eiristö | Autoliitto

Kaisan kausi 2018

 

IAME International Final 8.-14.10.2018

IAME International Final ajettiin Ranskan LeMansissa 8-14.10.2018. Kuljettajia oli mukana eri puolilta maailmaa. Kilpailuun pääsivät  mukaan omien maidensa parhaat IAME-kuljettajat.  Omassa Super Shifter -luokassani oli mukana 34 kuljettajaa.

Kilpailut aloitettiin vapailla harjoituksilla maanantaina ja niitä jatkettiin aina keskiviikkoon asti. Keskiviikkona oli käytössä myös virallinen ajanotto ja pääsimme vertaamaan vauhtiamme muihin kuljettajiin. Vauhti vaikutti harjoituksissa todella hyvältä ja harjoituksissa olimme parhaillamme sijalla 6.

Torstaina aloitettiin sitten kilpailut aika-ajolla, joka meni osaltamme todella huonosti ja sijoitus oli vasta 19. Ennen finaaleita oli luvassa kuitenkin neljä erää. Ensimmäinen erä meni osaltamme aivan pieleen, koska en saanut starttia onnistumaan uudella kaasarilla. Putosin porukan viimeiseksi ja nousin lopulta sijalle 21. Toisessa erässä päästiin jo jyvälle, miten startti kuuluu tehdä. Maalissa oltiin sijalla 17. Sama jatkui kolmannessa erässä ja maalissa sijalla 17. Neljännessä eli viimeisessä erässä olikin sitten ohjelmaa urakalla ja lopulta kilpailu ajettiin maaliin slow-kylttien alla. Maalissa oltiin sijalla 14.

Erien jälkeen Prefinaaliin saimme lähtöruuduksi 18. Prefinaali lähti hyvin käyntiin ja oltiin jo sijalla 12, kunnes kolaroimme edessä olevan kilpakumppanin kanssa ja sieltä maaliin vasta sijalla 26. Todella pettynyt olo, koska tämä tarkoitti Finaalin lähtöruuduksi 26.

Finaaliin lähdettiin tekemään parhaamme. Finaalissa otettiin heti unelmastartti ja oltiin noustu ensimmäisten kierroksien aikana jo sijalle 11. Ranskalainen kilpakumppani päätti kuitenkin pilata kilpailumme epätoivoisella ohitusyrityksellään. Auto otti siasti osumaa kolarissa ja loppukilpailu oli todella sinnittelyä maaliin. Maalissa lopulta sijalla 16, mihin ei todellakaan voida olla tyytyväisiä. Tosi harmi, että finaali päättyi osaltamme kolarin. Olisi ollut mahtavaa nähdä, mihin kyyti olisi lopulta riittänyt.

Tämä meni nyt näin...Positiivista oli huomata, että oma vauhti riitti hienosti ajamaan sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Vähän olisi tarvittu vielä tuuria matkaan, niin tulos olisi voinut olla paljon parempi. Ranskan kisareissu oli kuitenkin kokonaisuudessaan mahtava ja iso kiitos siitä kaikille mukana olleille. Erityisesti iso kiitos tiimille SRT Energy Corse Finlandille;  Kalle Sarlin, Tero ja Aapeli Kiviniemi.

Kausi on osaltamme nyt ohi ja katsotaan, mitä seuraavaksi tapahtuu.

 

Kuvat: Kaisa Eiristö

 

KZ2 SM, Vihti 30.9.2018

KZ2 luokan SM kilpailut ajettiin ”kerrasta poikki” systeemillä Vihdin karting radalla 30.9. Suomenmestaruudesta oli taistelemassa 25 kuljettajaa. Perjantaina ja lauantaina ajettiin harjoituksia, joissa vauhti oli lupaavaa.

Sunnuntai alkoi harmaassa ja kosteassa säässä. Aika-ajoissa valitettavasti epäonnistuttiin totaalisesti ja vasta 12. sija. Ensimmäisessä erässä ajettiin maaliin hienosti sijalla viisi. Toisessa erässä lähdössä ahdasta ja maaliin ajettiin sijalla kahdeksan.

Finaalin lähtöruutu olisi ollut kolmannesta rivistä hienosti viides ruutu. Ennen finaalia taivaalta kuitenkin tuli vähän vettä ja oltiin lähdössä saderenkailla matkaan. Lopulta kuitenkin itse päätin, että pakko laittaa kuivankelin renkaat, koska rata oli selkeästi kuivumaan päin ja finaalissa ajettaisiin 25 kierrosta. Tein päätöksen kuitenkin liian myöhään ja emme ehtineet lähtöruudukkoon ennen viiden minuutin sääntöä... Pelkkää omaa tyhmyyyttä yrittää viimeisillä minuuteilla vaihtaa renkaita.  Emme siis päässeet SM-finaaliin mukaan. Tuntui aivan järkyttävän pahalta seistä itse varikolla, kun muut kuljettajat alkoivat taistella Suomenmestaruudesta. Todella pettynyt olo, mutta ihan peiliin katsomisen paikka. Finaalissa maaliin ajoi vain 4 kuljettajaa 25 kuljettajasta. Maaliin ajoivat ne kuljettajat, jotka olivat valinneet kuivankelin renkaat.

Toisaalta lopputulos ei olisi ollut kauheasti parempi, jos oltaisiin matkaan saderenkailla lähdetty, koska kaikki saderenkailla ajaneet kuljettajat liputettiin radalta pois kärkikuljettajien ajaessa heidät kiinni. No me yritettiin ainakin loppuun asti ja nyt homma vaan meni näin, jos sillä yrittää itseään lohduttaa. Pettymys on todella suuri ja ei auta muuta kuin jatkaa eteenpäin.

Kiitos kaikille ketkä kannustivat ja jaksoivat tsempata SM-kilpailuissa. Isot onnittelut kaikille SM- mitalisteille.

Kausi päätetään parin viikon kuluttua Ranskan Lemansissa 11-14.10.2018 IAME International Final -kilpailussa. Luokkana kilpailussa vaihteellinen Super Shifter ja tiiminä toimii SRT Energy Corse Finland. Lemansiin lähdetään hakemaan hyvää päätöstä kaudelle 2018.

 

KZ2 SM Vihti 30.9.2018

Viikonloppuna ratkotaan KZ2 luokan SM mitalit Vihdin karting radalla kerrasta poikki –systeemillä.

Kilpailuun on ilmoittautunut mahtavat 25 kuljettajaa. Ilmoittautuneista löytyy todella nimekkäitä kuljettajia, joten SM kilpailusta on tulossa todella jännittävä.

Tervetuloa paikan päälle seuraamaan mahtavaa kilvanajoa!

 Aikataulu Sunnuntai 30.9.

8:00- 8:30 Ilmoittautuminen

8:01- 8.30 Katsastus, Renkaiden jako

8:45- Ohjaajakokous (kilpailijat ja huoltajat)

Warm-Up 10 min

9:35 KZ2 10 min

Aika-ajo 8 min

10:45 KZ2 8 min

Tauko

Alkuerä 1

12:30 KZ2 10 kierr

Tauko

Alkuerä 2

13:45 KZ2 10 kierr

Tauko

Finaali

15.00 KZ2 25 kierr

16:15 Palkintojen jako

Viron mestaruussarja, Aravete 15.9.2018

Viron mestaruussarja ratkaistiin Araveten radalla 15.9. Sarja pisteissä oltiin kisaan lähdettäessä kolmantena, Kaspar Korjuksen ollessa vain 3 pistettä perässä. Viikonloppuna oli siis tarkoituksena tulla jokaisessa lähdössä maaliin ennen Korjusta.

Torstaina ja perjantaina ajettiin taas harjoituksia ja vauhti oli niissä hyvää. Genkin MM-kilpailuiden jälkeen oli hyvä huomata että vauhti alkoi taas löytyä.

Lauantaina aloitettiin aika-ajoilla, jossa kellotettiin kolmanneksi nopein aika. Erissä ajettiin maaliin sijoilla kaksi ja kuusi. Lähdöissä oli erissä haasteita, kun jouduttiin starttaamaan radan likaiselta puolelta. Erien jälkeen finaalin lähtöruuduksi tuli kolme, ja Korjus starttasi finaaliin kuudennesta ruudusta. Pronssimitali ratkaistaisiin siis finaalissa. Finaalissa saatiin kohtuullinen startti ja oltiin neljäntenä. Korjus nousi lähdössä ja eteni kolmanneksi. Alkukierroksilla oli haasteita saada rengasta toimimaan, mutta lopulta saatiin Korjus kiinni ja päästiin ohi. Seuraavassa mutkassa kuitenkin Korjus tuli takaisin ohi ja samoin kaksi muutakin kilpakumppania. Loppukierroksilla ajo kuitenkin kulki hienosti ja maaliin ajettiin finaalissa lopulta sijalla neljä, Korjuksen tullessa maaliin seitsemäntenä. Omiin nimiin kellotettiin myös finaalin nopein kierrosaika. Finaalin jälkeen oli todella helpottunut olo, kun pronssimitali varmistui. Lopputuloksissa noustiin vielä kolmannelle sijalle, kun kilpakumppani sai puskurirangaistuksen.

Todella onnistunut viikonloppu ja ansaittu pronssimitali Viron mestaruussarjasta kaudelta 2018. Alkukaudesta ei olisi uskonut, että vauhti riittäisi näin kovatasoisessa sarjassa.

Iso kiitos kaikille tukijoilleni ja niille ketkä kannustivat matkan varrella!

Seuraavaksi ratkaistaan KZ2 luokan SM-mitalit Vihdin radalla 30.9. Luvassa on todella kovatasoinen kilpailu ja mukaan on tulossa nimekkäitä kuljettajia.

 

Kuvat: Kardisport

 

Belgia Genk, KZ2 Super Cup 8-9.9.2018

Belgian Genkissä ajettiin KZ2-luokan MM-kilpailut 8-9.9.2018. Kilpailuihin lähdettiin näyttämään vauhtia ja hakemaan hyviä onnistumisia kansainvälisillä radoilla.

Tiistaina päästiin paikan päälle ja päivä meni kalustoa kasatessa. Keskiviikkona päästiin ajamaan ensimmäiset kierrokset uudella radalla. Harjoitukset alkoivat hyvin ja muiden vauhdissa pysyttiin mukavasti. Torstaina vauhti oli hiukan vaisumpaa ja kierrosajat eivät olleet sitä mitä odotettiin. Päivän kolmansissa harjoituksista autosta hajosi etujarrut jonka seurauksena mentiin kovalla vauhdilla rengasvalliin. Onneksi kuski oli kunnossa, mutta loppupäivän harjoitukset jouduttiin ajamaan toisella autolla.

Perjantaina oli sitten luvassa harjoituksia ja aika-ajot. Harjoituksissa oltiin hyvässä vauhdissa niin kuivalla kuin sateellakin. Aika-ajossa valitettavasti epäonnistuminen ja sijoitus vasta 85, 105 kuljettajan joukossa.

Lauantaina luvassa oli viisi erää, joissa lähtöruutu oli 25. Erissä ajaminen oli vaisua, eikä takarivistä nouseminen huonon aika-ajon jälkeen ollut todellakaan helppoa. Erissä ajettiin sijoille 20, 20, 25, 27 ja 19. Kolmannessa erässä oltiin hyvässä vauhdissa, mutta kilpakumppani ajoi perään ja sieltä joukon hännille. Neljännessä erässä jäätin ensimmäiseen mutkaan, rattiputki solmussa. Sunnuntaina ajettiin viimeinen erä jossa oltiin sijalla 17.

Erissä ei valitettavasti päästy siihen vauhtiin mitä odotettiin ja kahdessa erässä epäonnistuttiin täysin muiden hölmöilyiden takia. Lopputuloksissa oltiin sitten sijalla 86.

Viikonloppu oli vauhdillisesti todella vaisu, eikä odotettua tulosta valitettavasti tullut. Ulkomailla aika-ajojen merkitys on todella suuri kun kuljettajia on paljon. Kokemusta saatiin kuitenkin taas kansainvälisiltä radoilta. Iso kiitos tiimille Hemet Racing ja Ninar. Moottoreista myös iso kiitos Galiffalle. Kiitos myös kaikille ketkä mahdollistivat tämän hienon kilpailun ja tsemppasivat!

Kilpailut jatkuvat samantien Viron mestaruussarjan viimeisellä osakilpailulla Aravetellä. Mahdollisuus pronssimitaliin on olemassa, ja toivotaan että kaikki saadaan onnistumaan.

 

Kuvat:  Sportinphoto

IAME Series Finland, Alahärmä 25-26.8.2018

Alkuun on pakko sanoa, että viikonloppu oli koko kartinguran haastavin.

Moottorien kanssa oli koko viikonlopun todella suuria ongelmia, eikä ajamaan päästy lähes ollenkaan.

Perjantain harjoituksissa moottorit hajoilivat, eikä harjoittelemaan päästy ollenkaan. Kilpailuviikonloppuun lähdettiin vain toivomaan, että kalusto kestäisi.

Lauantai alkoi taas moottorin hajoamisella harjoituksissa. Tilanne oli ikävä ja aika-ajoissa sekä ensimmäisessä erässä muiden ajaessa kilpaa me ajelimme moottoria sisään. Toisessa erässä päästiin sitten ensimmäistä kertaa ajamaan kunnolla. Moottori kesti maaliin asti ja maalissa oltiin neljäntenä. Harjoituksen puute teknisellä radalla näkyi. Lopussa päästiin kuitenkin jo vauhtiin ja kellotettiin toiseksi nopein kierrosaika.

Sunnuntaihin lähdettiin sitten jo vähän paremmalla fiiliksellä, kun oli saatu yksi ehjä ajo alle. Harjoituksissa auto toimi taas hyvin ja vauhti oli kohdallaan. Luvassa oli seuraavaksi kaksi finaalia, joissa oli pakko onnistua, muuten mestaruus karkaisi. Ensimmäisessä finaalissa kolmannella kierroksella tapahtui se, mitä koko ajan ajon aikana jouduin pelkäämään. Käsittämättömästi moottori hajosi taas. Tilanne näytti pahalta, molemmat moottorit olivat hajonneet ja yksi finaali olisi vielä jäljellä. Saatiin kilpakumppanilta kuitenkin sylinteri lainaan ja päästiin mukaan kauden viimeiseen finaaliin! Toisessa finaalissa päästiin sitten ajamaan sateella. Auto kesti maaliin asti ja heti hienosti toinen sija!

Viikonloppu oli todellinen pettymys, päästiin ajamaan vain kolme vetoa koko viikonlopun aikana. Neljä kertaa moottori hajosi…

IAME Series Finland Super Shifter mestaruustaistelussa jäätiin valitettavasti toiseksi. Kauden kahdeksasta finaalista neljässä tuloksena oli keskeytys. Todella harmillista, että mestaruus ratkesi tällä tavalla.  Iso kiitos kuitenkin kaikille, ketkä olivat kannustamassa ja tsemppaamassa. Kiitos myös tiimille SRT Energy Corse Finlandille!

Sarjan kolme parasta kuljettajaa pääsee lokakuussa 8-14.10.2018 Ranskan Lemansiin International Final -kilpailuun. Rata on minulle ennestään tuttu ja ulkomailla Super Shifter-luokassa ajetaan eri kaasarilla, mikä sopii minulle paremmin. Ranskassa lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia ja näyttämään vauhtia!

Seuraava kilpailu onkin sitten KZ2-luokan MM-kilpailut Belgian, Genkissä 8-9.9. Vauhti on KZ2-luokassa ollut kohdallaan tällä kaudella ja MM-kilpailuista lähdetään tavoittelemaan finaalipaikkaa 34 kuljettajan joukosta. KZ2-luokassa on mukana yli sata kuljettajaa.

 

 

Viron mestaruussarja, Poltsamaa 18.8.2018

Viron mestaruussarjan kuudes osakilpailu ajettiin Poltsamaan radalla. Keli suosi taas mukavasti koko viikonlopun ja kilpailu vietiin läpi aurinkoisessa säässä.Torstaina ja perjantaina ajettiin harjoituksia. Harjoitukset menivät hyvin ja perjantaina kellotettiin toisiksi nopein kierrosaika.

Lauantaina kilpailu alkoi aika-ajoilla, jossa saatiin vihdoin onnistuminen ja ajettiin hienosti toiseksi. Tämä helpotti todella paljon, kun eriin päästiin starttaamaan eturivistä. 1. erässä ajettiin maaliin hienosti toisena ilman suurempia ongelmia. 2. erässä sama jatkui ja maalissa kolmantena. Finaaliin päästiin hyvien erien jälkeen starttaamaan eturivistä kakkosruudusta. Kauden paras veto ja maalissa oltiin sijalla kaksi!

Vihdoin saatiin onnistuminen myös aika-ajossa, mikä on todella tärkeää. Nyt voidaan hyvällä fiiliksellä valmistautua KZ2 luokan MM kilpailuihin, jotka ajetaan Belgiassa 8-9.9.2018.

Hieno viikonloppu takana ja vauhti alkaa olla kohdallaan. Viron mestaruussarjassa saatiin taas tärkeitä pisteitä pronssimitalikamppailuun. Viimeinen osakilpailu ajetaan 15.9.2018 Aravetellä ja siellä lähdetään hakemaan taas tärkeitä pisteitä.

Seuraavaksi on luvassa The Grils On Track -tapahtuma 23.8.2018 Helsingissä. Tapahtumassa nuoria tyttöjä kannustetaan autourheilun pariin ja he pääsevät kokeilemaan lajia maksutta. Sieltä suunnataan suoraan Alahärmään IAME Series Finlandin viimeiseen osakilpailuun, jossa lähdetään hakemaan tärkeitä pisteitä mestaruustaisteluun.

 

1. sija: Kaspas Kallasmaa, 2. sija:  Kaisa Eiristö, 3. sija: Henri Kokko

Kuva:  Kardisport

 

IAME Series Finland Paimio 4-5.8.2018

IAME Series Finlandin neljäs osakilpailuviikonloppu ajettiin uusitulla Paimion radalla. Radalla oli uusittu asfaltti ja pito radalla oli monien kuljettajien mieleen. Vaihtelevat säät tekivät viikonlopusta kuljettajille erittäin haastavat. Renkaita saatiin vaihdella taas mekaanikon kanssa ahkerasti.

Perjantain treenit alkoivat lupaavasti. Petteri Ruotsalaisen kanssa pidettiin kovinta vauhtia ja se enteili viikonlopulle kovaa kilvanajoa. Lauantaina aika-ajot ajettiin sateella ja parasta mahdollista kyytiä ei valitettavasti löydetty ja sijoitus oli viides.

Eriin lähdettiin sitten parantamaan sijoituksia. Ensimmäisessä erässä ajettiin märällä radalla kuivankelin renkailla hienosti kolmanneksi. Toisessa erässä päästiin sitten kuivalla näyttämään vauhtia ja ajettiin erä voittoon. Valitettavasti kuitenkin erän jälkeen saatiin katsastuksesta tekninen hylkäys, inhimillisen virheen vuoksi. Onneksi tämä huomattiin kuitenkin jo lauantain erässä eikä sunnuntain finaalissa.

Sunnuntai alkoi todella epäonnisesti, kun moottori leikkasi aamuharjoituksissa kiinni. Tulpan elektrodi irtosi ja putosi koneen sisään, aiheuttaen koneen rikkoutumisen. Onneksi kone saatiin kuitenkin korjattua ennen päivän finaaleita.

Ensimmäiseen finaaliin startattiin sitten vasta kuudennesta ruudusta. Finaali olikin sitten ohjelmaa täynnä. Alkuun startattiin märälle radalle kuivan kelin renkailla ja oltiin hienosti jo puolessa välissä finaalia toisena. Finaali keskeytettiin kuitenkin punaisella lipulla sateen kastellessa uudelleen radan ja kuljettajat ajoivat varikolle vaihtamaan sadekelin renkaat. Uusinta starttiin päästiin lähtemään siis toisesta ruudusta. Maaliin ajettiin lopulta hienosti sateella toisena, Oskari Kurki-Suonion ajaessa voittoon.

Toiseen finaaliin startattiin kilpailu konseptin mukaan ensimmäisen finaalin nopeimpien kierrosaikojen mukaan neljännestä ruudusta. Taas päästiin kuivalla radalla hienosti näyttämään vauhtia. Kaasuttimen kanssa oli koko finaalin ajan ongelmia, eikä moottorista saatu parasta terää irti. Finaalissa ajettiin maaliin kuitenkin hienosti sijalla kaksi nopeimmalla kierrosajalla. Voiton vei Petteri Ruotsalainen. Harmillisesti kaasutin ongelmien takia Petteriä ei päästy haastamaan.

Hyvä viikonloppu takana vaikka vähän jäi vielä parannettavaa. Kaasutin ongelmat täytyy saada ratkottua, ennen Alahärmän päätös viikonloppua, joka ajetaan elokuun lopussa. Positiivista viikonlopussa oli hyvä vauhti sateella. Tärkeintä viikonlopussa oli kuitenkin että pisteissä päästin jo todella lähelle sarjajohtajaa Mika Niskavaaraa.

IAME Seiries Finlandin päätös viikonloppuun Alahärmään lähdetään siis sarja kakkosena Mika Niskavaaran johtaessa. Kolmen pisteen ero tekee päätös viikonlopusta mielenkiintoisen. Sarjavoittoa lähdetään totta kai tavoittelemaan!

Nyt pieni kilpailutauko ja kilpailut jatkuvat KZ2 luokassa Viron mestaruussarjan merkeissä 18.8.

Kuvat: Kaisa Eiristö

  

Viron mestaruussarjassa onnistumisia ja vauhtia 27-28.7.2018

Viron mestaruussarja jatkui tuplakilpailun merkeissä Käinan radalla. Kelit olivat kohdillaan, ja lämpöä riitti taas kerran. Keskiviikkona ja torstaina ajettiin harjoituksia, joissa vauhti näytti lupaavalta.

Perjantaina koitti ensimmäinen kilpailupäivä. Aika-ajoissa ei saatu parasta mahdollista suoritusta ja sijoitus oli seitsemän. Erissä lähdettiin sitten parantamaan sijoituksia. Ensimmäisessä erässä todella hyvä startti ja maaliin ajettiin kovan kilvanajon jälkeen hienosti viidentenä. Toisessa erässä sama jatkui ja maalissa taas viidentenä. Finaaliin päästiin sitten starttaamaan jo vähän paremista asetelmista viidennestä ruudusta. Unelma startti ja ensimmäisen mutkan jälkeen oltiin hienosti jo toisena. Alku kierroksilla oli hiukan vaikeuksia ja kilpakumppaneita tuli ohi. Maaliin ajettiin kuitenkin hienosti kovassa porukassa viidentenä.

Lauantaina lähdettiin sitten hakemaan parannusta perjantain kilpailuun. Aika-ajossa taas isoja ongelmia ja vasta yhdeksäs sija. Ensimmäisessä erässä taas unelma startti ja maaliin hienosti sijalla kuusi. Valitettavasti ensimmäisestä erästä saatiin kuitenkin 3s rangaistus etupuskurista, joka pudotti sijoitusta kahdeksanneksi. Toisessa erässä olikin sitten viikonlopun huonoin startti ja ei päästy kunnolla nostamaan sijoituksia. Maalissa toisessa erässä vasta kahdeksantena. Finaaliin päästiin starttaamaan huonojen erien takia vasta kahdeksannesta ruudusta. Hyvä startti jossa päästiin kuittaamaan heti muutama sijoitus. 30 Kierrosta kovaa ajoa ja maalissa oltiin hienosti neljäntenä! Lisäksi finaalissa ajettiin myös toisiksi nopein kierrosaika.

Viikonlopusta jäi hyvä fiilis! Vauhtia löytyy nyt todella hyvin. Aikaisemmin ongelmiksi muodostuneet lähdöt sujuivat nyt hienosti, ja kehitys alkaa sillä puolella näkyä. Kehitettävää viikonlopulta jäi kuitenkin myös paljon. Aika-ajot tulee saada onnistumaan jotta voidaan ajaa palkintosijoista. Kilpailun alkukierrokset tulee myös vetää paljon agressiivisemmin, koska ne ratkaisevat loppu peleissä todella paljon.

Nyt ladataan vähän akkuja, ja kilpailukausi jatkuu samantien IAME Series Finlandin merkeissä Paimiossa 4-5.8.2018

Kuvat: Kaisa Eiristö

 

IAME Series Finland, Lievestuore 14-15.7.2018

Kilpailukausi jatkui pienen tauon jälkeen IAME Series Finlandin merkeissä Lievestuoreen radalla 14-15.7. Luokkana Super Shifter ja tiiminä toimi SRT Energy Corse Finland.

Perjantain treenipäivänä pidettiin hyvää vauhtia ja kaikki tuntui toimivan hienosti. Lauantaina ennen aika-ajoa saatiin sitten isompi sadekuuro ja radalle lähdettiin sadekelin renkailla. Vähän oli hakemista taas sateella ajamisen kanssa ja sijoituimme aika-ajossa toiseksi.

Ensimmäiseen erään lähdettiin sitten jo kuivankelin renkailla, kuivuvalle radalle. Ensimmäiset kierrokset vauhti oli hyvää, mutta oma ajovirhe tiputti joukon hännille. Sieltä noustiin vielä ennen ruutulippua hienosti toiseksi.

Toisessa erässä päästiin sitten heti lähdöstä keulille ja maaliin ajettiin ilman ongelmia ensimmäisenä.

Sunnuntaina oli luvassa sitten kaksi 22 kierroksen finaalia, helteisessä säässä. Kuljettajien fysiikka joutui todella koville näin haastavissa olosuhteissa.

Ensimmäinen Finaali alkoi hienosti, mutta kuusi kierrosta ennen maalia alkoivat ongelmat. Kaasuttimen läpän akseli meni poikki, ja kisa oli osaltani siinä.

Toiseen Finaaliin lähdettiin sitten ensimmäisestä ruudusta, ensimmäisen finaalin nopeimman kierrosajan ansiosta. Täydellinen lähtö ja tekniikkakin kesti maaliin asti. Toisesta finaalista siis vihdoin voitto, tekniikka murheiden jälkeen!

Kiitos taas tiimille SRT Energy Corse Finlandille hienosta viikonlopusta.

Kilpailut jatkuvat seuraavaksi KZ2 luokan parissa Viron mestaruussarjan osakilpailuilla heinäkuun lopulla 27-28.7.2018.

Kuvat: Kaisa Eiristö

 

Viron mestaruussarja, Lange 16.6.2018

Viron mestaruussarja jatkui kesäkuun puolessa välissä uudella Langen radalla. Rata oli yksi hienoimpia ajamistani.Treenipäivinä kyyti oli todella hyvää ja säädöt saatiin kohdillee.

Lauantain kilpailupäivä alkoi kuitenkin todella tahmeasti. Aika-ajossa oltiin vasta sijalla kymmenen. Erissä lähdettiin sitten kovalla tahdilla nostamaan sijoituksia. Ensimmäisssä erässä todella hyvä lähtö ja maaliin ajettiin hienosti sijalla viisi. Maalissa kuitenkin puskuri rangaistus, joka pudotti sijalle seitsemän. Toisessa erässä riittikin sitten ohjelmaa. Parin kierroksen jälkeen kilpakumppani ajoi päälle ja bensapumpun paluuletku irtosi. Auto sammuili mutkissa, mutta maaliin taisteltiin sijalla kymmenen. Erien yhteispisteiden jälkeen finaaliin päästiin starttaamaan harmittavasti vasta ruudusta yhdeksän. Finaalissa sitten kovaa ajoa ja viikonlopun paras kierrosaika. Maalissa oltiin sijalla seitsemän.

Harmittavasti huonon aika-ajon siivittämänä kisa meni penkin alle. Tavoitetta eli kolmen parhaan joukkoon pääsemistä ei siis saavutettu. Positiivista oli kuitenkin hyvä vauhti mikä löytyi finaalissa. Kärkikuskien kanssa ajettiin samoja kierrosaikoja.

Nyt pienelle kilpailutauolle ja palaillaan taas pian!

 

IAME Series Finland Joensuu 9.-10.6.2018

Päätettiin lähteä vielä ajamaan toinen osakilpailu IAME Series Finland sarjassa ja Super Shifter luokassa. Tiiminä toimi jo Kouvolastakin tuttu SRT Energy Corse Finland.

Treenipäivinä päästiin ajamaan märällä sekä kuivalla radalla. Treenipäivien vauhti enteili hyvää. Saatiin tärkeitä kierroksia ja hyvää harjoitusta sateella ajamiseen, missä on ollut kehitettävää.

Lauantaina aika-ajossa ajettiin kakkos sija mihin oltiin tyytyväisiä. Molemmissa erissä ajettiin myös maaliin sijoilla kaksi. Voiton vei Petteri Ruotsalainen. Lauantain jälkeen oli taas selvää että voitosta käytäisiin taistelu minun ja Ruotsalaisen välillä.

Sunnuntainan finaali päivä olikin sitten todella haastava ja epäonninen.
Ensimmäisessä finaalissa kaasuttimen kanssa ongelmia ja ei päästy taistelemaan voitosta. Viimeisillä kierroksilla vaihdekepin pultti meni poikki ja kisa oli siinä. Kakkos sijalta pudottiin viimeiseksi.
Toiseen finaaliin saatiin auto taas kulkemaan, mutta ongelmaksi osoittautui renkaat. Renkaat loppuivat aivan käsittämättömästi kesken ja mitään ei ollut tehtävissä. Kierrosajat huononivat normaalista sekunnilla. Maaliin ajettiin taas viimeisenä.

Viikonloppu oli opettavainen. Saatiin tärkeitä kierroksia ja kokemusta uudesta autosta ja luokasta. Vauhti on kohdallaan, mutta sunnuntain epäonnen ja renkaiden loppumisen takia tulosta ei vaan tullut.

Kilpailukausi jatkuu KZ2 luokassa tällä viikolla Viron mestaruussarjan merkeissä Tartussa 16.6.2018. Viron mestaruussarjassa ollaan tällä hetkellä pisteissä hienosti toisena.

Kaisa Eiristö

 

IAME Series Finland Kouvola

Lähdettiin kokeilemaan uutta sarjaa, uudessa tiimissä.

IAME Series Finland on yksi Suomen suurimmista karting sarjoista ja heille tuli kaudelle 2018 uutena luokkana Super Shifter.

Super Shifter on vaihteellinen moottori niin kuin KZ2, jolla ollaan totuttu ajamaan.

Viikonloppuna lähdettiin tutustumaan uuteen luokkaan ja kalustoon. Tiiminä toimi  STR Energy Corse Finland.

Torstaina ja perjantaina ajettiin testiä vaihtelevissa olosuhteissa. Testi päivinä vauhti oli lupaavaa ja uuteen autoon ja moottoriin päästiin nopeasti sisälle.

Lauantain aika-ajoissa ajettiin todella niukka kakkos sija. Voiton vei Virolainen Kaspar Korjus.

Lauantaina ajettiin aika-ajoejn lisäksi kaksi erää. Ensimmäinen erä meni vielä autoon totutellessa ja maalissa oltiin toisena. Toisessa erässä sitten ajettiin hienosti voittoon.

Sunnuntaina luvassa oli kaksi finaalia. Tässä vaiheessa tiedettiin jo että finaali olisi Eiristön ja Korjuksen valtataistelua. Ensimmäisessä erässä voiton vei nimiinsä Korjus. Oma kyyti ei vain millään riittänyt ja Korjus oli nopeampi. Toisessa finaalissa olikin sitten enemmän draamaa. Lähdössä tuli otettua varaslähtö ja siitä 5s aikasakko. Ensimmäisessä mutkassa Korjukselta irtosi moottorista vesiletku ja hänen kilpailunsa jäi siihen. Oma ajo ei toisessa finaalissa oikein meinannut lähteä kulkemaan ja moottorinkin kanssa oli haasteita. Tiimi onneksi toimi ja varikolta näytettiin, että nyt täytyy vetää täysiä koska aikasakko oli tulossa. Maalissa 5,4s voitto ja näin vaikka aikasakko saatiin niin ero riitti niukasti voittoon! Toisessa finaalissa päästiin siis kipuamaan korkeimmalle korokkeelle.

Nyt pieni tauko kisoista ja katsotaan ajetaanko vielä joitain osakilpailuja Super shifter luokassa.

KZ2 luokan kilpailut jatkuvat kesäkuun puolessa välissä Virossa.

Kaisa Eiristö

 

Viron mestaruussarjan toinen osakilpailu Rapla 12.5

Lauantaina 12.5 ajettiin Viron mestaruussarjan toinen osakilpailu Raplassa. 
Treeneissä vauhti oli taas kohdallaan. Tasaisessa aika-ajossa ajettiin hienosti viikonlopun oma paras aika, ja se riitti viidennelle sijalle. Erissä onnistuttiin hyvin ja ajettiin sijoille neljä ja viisi. Vauhti oli kohdallaan, mutta ohituspaikkoja oli vaikea löytää. 
Finaaliin päästiin sitten starttaamaan kolmannesta ruudusta. Lähdössä hävittiin heti yksi sija  ja ensimmäiset kierrokset olivat todella vaikeat. Lopulta kun päästiin vauhtiin, niin ohituspaikkoja ei taaskaan millään vaan löydetty. Finaalissa ajettiin maaliin lopulta sijalla viisi.
Viikonloppu oli taas todella opettavainen. Huomattiin, että vauhtia löytyy, mutta kilvanajossa ja lähdöissä on vielä parannettavaa. 
Ensi viikonloppuna onkin sitten luvassa jotain uutta, kun lähdetään X30 sarjaan kokeilemaan Super Shifter luokkaa. X30 Super Shifteristä löytyy myös vaihteet, mutta muuten moottori on erityylinen kuin tuttu KZ2 luokan moottori. Viikonloppuun lähdetään myös ihan uudella runkomerkillä ja sitäkin odotan testimielessä innolla. Tarkoituksena on siis ajaa yksi kilpailu, testi mielessä kyseisessä X30 Super Shifter luokassa.

Kauden avaus Virossa 28.4.2018

Kauden avauskilpailuksi meille valikoitui Viron mestaruussarjan osakilpailu Tabasalun radalla. Kilpailu oli hienosti järjestetty ja mitään pahaa santtavaa ei Viron kilpailusta jäänyt.Treeneissä vauhti oli hyvää ja lauantain kilpailu päivään lähdettiin hyvin mielin.  Aika-ajoissa jäätiin vähän huonoon väliin, eikä taktiikka oikein osunut kohdalleen. Sijoitus oli vasta kahdeksas. Aika-ajojen jälkeen tiedettiin, että erissä nouseminen ei nopealla radalla tule olemaan helppoa, koska ohituspaikkoja oli niukasti.

Erissä ajettiin sijat seitsemän ja viisi. Ensimmäisessä erässä tuli jopa vähän osumaa, mutta päästiin kuitenkin jatkamaan. Finaaliin päästiin erien jälkeen hienosti lähtemään neljännestä ruudusta, koska kärki oli molemmissa erissä kolareiden takia vaihtunut ahkerasti. Finaalissa ajettiin sitten tosissaan kilpaa ja paikat vaihtuivat kokoajan. Maalissa oltiin lopulta hienosti kolmantena.

Kauden avaus meni meidän osalta siis hienosti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. 
Seuraava kilpailu ajetaan myös Virossa kahden viikon kuluttua!

Kauden ensimetrit 2018

Kauden 2018 ensimetrit päästiin ottamaan vasta perjantaina 19.4 Hyvinkään karting radalla. Oli mahtavaa päästä taas talven jälkeen radalle ajamaan ja tapaamaan tuttuja.Kauden alkuun tuli muutoksia ihan viime metreillä. Pitkälle venyneen talven takia, emme saaneet millään tarpeeksi harjoitusta alle ennen Ranskan ensimmäistä EM kilpailua varten. Päätimme tiimin kanssa yhteistuumin jättää EM avauksen välistä ja panostaa entistä tiukempaan harjoitteluun. Italian EM kilpailussa ollaan viivalla!

Alkukaudesta tulee todella kiireinen omien kilpailuiden ja toimitsija tehtävien myötä. 
Kilpailuita lähdetään ajamaan Viron puolelle, jotta saataisiin mahdollisimman paljon kilpailulähtöjä alle. Suomessa saatetaan käydä myös kokeilemassa vähän uusia tuulia.

 

 

 

Kaisan kausi 2017

 

KZ2 Super Cup Wackersdorf Germany 8-10.9.2017

Kauden päätavoite oli KZ2 luokan MM-kilpailut Saksassa. MM-kilpailuihin oli ilmoittautunut huimat 118 kuljettajaa.

Tuloksellisesti kilpailusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Alkuvaikeuksien jälkeen homma saatiin onneksi toimimaan, ja vauhti oli nousujohteista.

Aika-ajon huonon sijoituksen 105/118 takia eriin startattiin takarivistä. Kuudessa erässä kahdessa oltiin kolareissa. Neljä muuta erää meni kuitenkin hienosti ja vauhtiakin löytyi. Erissä tehtiin hieno nousua parhaillaan sijalta 30 sijalle 17!

Lopputuloksissa oltiin sijalla 79, mikä ei ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan. Hyvä parannus kuitenkin aika-ajon 105 sijasta.

Kokemusta tuli taas rutkasti lisää!

Kiitos kaikille tämänkin kisa matkan mahdollistaneille sponsoreille ja tukijoille!

Kiitos Hemet Racing ja Galiffa!

 

  

Photos: Sportinphoto

 

Epäonninen kausi kartingin SM-sarjassa

SM-pisteet on laskettu ja sijoituin kartingin SM-sarjassa KZ2 luokassa viidenneksi. Pronssimitali jäi vain viiden pisteen päähän. Kausi oli meille todella huono ja epäonninen. Kyyti olisi hienosti riittänyt ajamaan kärkisijoista, mutta epäonnea oli liikaa. Tämä ei ollut meidän kausi, mutta ensi vuonna tullaan vielä vahvempana.

Kaudessa oli kuitenkin paljon hienoja hetkiä. Parhaiten mieleen jäivät pikku fanit, jotka tulivat kyselemään nimikirjoituksia ja halusivat ottaa kuvia kanssani. On mahtavaa saada olla nuorille esikuvana ja näyttää varsinkin tytöille, että mies valtaisessa lajissa me pystytään mihin vaan!

Kauden viimeinen koitos on 9-10.syyskuuta Saksassa ajettavat MM-kilpailut joissa tavoitellaan finaalipaikkaa 34 parhaan kuljettajan joukossa.

Lahti SM

Lahden SM-kilpailuissa ensimmäinen päivä oli osaltamme haastava (Vantaan korvaava osakilpailu).

Aamu alkoi hienosti aika-ajon toisella sijalla. Prefinaalissa ajettiin märällä radalla ja vauhti oli vähän hukassa, vasta 5 sija.

1. finaaliin lähdettiin luottavaisin mielin, kun rata oli kuivunut, mutta pitkälle ei päästy. Toisessa mutkassa kaveri ajoi takakonttiin ja matka jatkui nurmikolle. Porukan perään ja 1. finaalin kuitenkin kolmanneksi nopein aika.

2. finaaliin startattiin sitten 9 ruudusta. Kuivuvalla radalla kyyti oli hukassa. Maalissa vasta 6:s.

Sunnuntaina molemmissa finaaleissa maaliin sijalla 4. Vauhti olisi riittänyt parempaankin, mutta molemmissa lähdöissä tuli sitten osumaa enemmän ja vähemmän. Kärki pääsi aina karkuun... 26 kierrosta ajettiin kiinni ja ruutulipulla jo ihan kontissa kiinni. Harmi vain kun kierrokset loppuivat kesken.

Kouvola SM 5-6.8.2017

Kartingin SM-sarja jatkui Oulun jälkeen Kouvolassa.
Sää oli koko viikonlopun sateinen ja haastava. Treeneissä oltiin kuivalla todella nopeita, mutta sateella tuntui vaikealta.
Aika-ajot ajettiin kuivalla ja 3. sija. Prefinaalissa sitten saatiin vettä niskaan ja voitto reilulla erolla. Prefinaalin hyvä vauhti sateella oli positiivinen yllätys.
1 ja 2 Finaalit menivätkin sitten vähän penkin alle, eikä parasta vauhtia sateella enää löydetty. Molemmissa finaaleissa maalissa 4. sijalla.
SM-sarjan kannalta tilanne näyttää meidän osalta haastavalta. Pisteissä ollaan huonojen kisojen taki vasta 5. sijalla. Lahdessa on pakko onnistua jos haluaa SM-mitalleille nousta.
SM-mitalit ratkaistaan siis tuttuun tapaan Lahdessa 19-20.8.2017.
Lahdessa ajetaan tuplakisa viikonloppu, kun Vantaan kisaa ei päästy ajamaan.
Mitalia me lähdetään hakemaan!

 

Ruotsi Kristianstad EM 29-30.7.2017

Euroopan mestaruuskilpailuiden viimeinen osakilpailu käytiin Ruotsissa Kristianstadissa.
Harjoituksissa isoja vaikeuksia ja kyyti jälleen ihan hukassa. Perjantain aika-ajossa meille tuli kuitenkin hyvä onnistuminen ja sijoitus 38/54.
Lauantaina ajettiin kolme erää, joissa kyyti oli vaihtelevaa.

Ensimmäisessä erässä otettiin sitten kunnolla turpaan, kun saatiin ponttoonista 10s aikasakko ja sitten vielä tornin kautta toinen aikasakko, osumasta kilpakumppaniin.
Toisessa erässä päästiin jo vähän vauhtiin ja sijoitus 16/22. Kolmas erä ajettiin sitten sade pyörillä ja hyvä sijoitus 11/22.

Sunnuntaina lähdettiin sitten viimeisestä erästä hakemaan onnistumista, jotta päästäisiin finaaliin.
Aamun treeneissä päästiin ajamaan sateella ja vauhti oli todella hyvää.
Viimeisessä erässä sitten olikin ohjelmaa. Lähtö oli hyvä, mutta jäin hitaamman kuljettajan taakse jumiin, joka peitteli alusta asti hullunlailla... Lopulta toinen kuljettaja yritti edessä olevasta hitaammasta kuljettajasta ohi ja siitä seurasi kolari, johon itse myös jouduin. Etupuskuri sisään ja siihen sulivat valitettavasti meidän finaali haaveet.
Maalissa sijalla 11, mutta puskuri pudotti meidät sijalle 16.
Finaaliin pääsee 34 parasta kuljettajaa, me olimme lopputuloksissa sijalla 41/54.

Hyvistä onnistumisista huolimatta Ruotsin EM-kilpailusta ei kuitenkaan tulosta tullut. Erissä oltaisiin tarvittu kaikista onnistuminen, tai puskurisakot olisi ainakin saanut jäädä pois.

Ruotsista jäi kuitenkin positiivinen fiilis, kun kyyti tuntui riittävän!

 

 

Kuvaaja: Sportinphoto

Alahärmän  EM-osakilpailun finaali  23.7.2017

Alahärmässä ajettiin EM-osakilpailu, jossa me lähdettiin kokeilemaan uutta luokkaa. Viikonloppu oli meille todella haastava , ja sijoitus 55/64. Mikä oli todella huono.

Koko viikonlopun vauhti tuntui olevan todella hukassa ja oma ajaminenkin oli todella huonoa. Kisoista saatiin kuitenkin taas uutta kokemusta, ja virheistä otettiin oppia. Heinäkuu on ollut meillä todella kiireinen ja nytkin ollaan jo Ruotsissa KZ2 luokan viimeisissä EM kisoissa.

Toivotaan että saadaan paketti taas kasaan ja löydetään vauhtia jostain lisää!

Alahärmän EM-osakilpailun yhteydessä järjestettiin torstaina business karting-kilpailu, jossa ajoin Autoliiton joukkueessa. Autoliiton joukkue johti kilpailua alusta asti, mutta viimeisellä kierroksella putosimme valitettavasti toiseksi. Joukkueen nopein kierros aika kirjattiin tottakai omiin nimiin!

Alahärmän business karting kisan voittajat

Karting SM Oulussa 15.-16.7.2017

Oulun SM viikonloppu taputeltu ja SM pistesaalis oli valitettavan heikko... lauantain treeneissä kyyti oli kohdillaan ja lähdettiin luottavaisin mielin sunnuntain kisapäivään.
Aamutreeneissä oltiin radan nopeimpia, mutta aika-ajossa ei sitten osunutkaan ja vasta seitsemäs sija. Prefinaalissa noustiin muutama sija ja oltiin maalissa neljäntenä.
1. finaaliin lähdettiin hakemaan hyvää pistesaalista, mutta toisin kävi... mahtava lähtö ja heti toiseksi. Muutamien kierroksien jälkeen oma tiimikaveri sitten päättikin ajaa suoraan kylkeen. Mun kisa oli siinä.
2. finaaliin lähdettiin parantelemaan sijoituksia porukan perältä ja se onnistui mahtavasti! Maalissa sijalla 4, ja rataennätyskin taisi tulla omiin nimiin! Kolmas sija jäi kuitenkin harmittavan lähelle...
Taas kerran ei ollut meidän viikonloppu, mutta me ei luovuteta ja ensiviikonloppuna Alahärmän EM-kisat.

Saksan mestaruus KZ2 Wackersdorf 7-9.7.2017

Ranskasta pakettiauto suunnattiin kohti Saksaa jossa tarkoituksena oli ajaa Saksanmestaruus sarjan kilpailu Wackersdorffissa. Kilpailun tarkoituksena oli saada kokemusta tuleviin MM-kisoihin, jotka ajetaan kyseisellä radalla syyskuussa.

Treeneissä homma tuntui heti sujuvan paljon paremmin kuin Ranskassa.

Rata oli itselleni todella mieleinen ja sääkin suosi.

Aika-ajoissa ajettiin heti hyvä sijoitus 36/48. Täydellinen kierros jäi kuitenkin vielä ajamatta. Ensimmäisessä erässä sitten olikin ohjelmaa. Jouduin lähdössä kolariin toisen kuljettajan toimesta, mutta pääsin kuitenkin jatkamaan. Pitkälle ei kuitenkaan päästy ja taas toisen kuljettajan toimesta nurmikolle.

Toisessa erässä tein itse lähdössä ison virheen ja auto sammui ruutuun. Porukan perältä liikkeelle ja maalissa sijalla 20. Vauhti tuntui hyvältä mutta ensimmäisen erän keskeytys vei meiltä valitettavasti finaalipaikan. Pettymys taas kerran oli todella suuri. Saksassa positiivista oli kuitenkin, että vauhti oli omaa tasoa ja ajaminen tuntui pitkästä aikaa taas sujuvan.

                        

Ranska EM KZ2 31.6-2.7.2017

Ranskan EM-kilpailut avasivat meidän kilpailukauden tänä vuonna. Tilanne oli haastava, kun kauden ensimmäinen kunnon kilpailulähtö oli heti EM-kilpailu.

Treeneissä vauhti oli ihan mukavaa, mutta haastava rata aiheutti hiukan hankaluuksia. Vaihteleva sää toi myös lisää haastetta koko viikonlopun. Perjantaina aika-ajoissa saatiin kuitenkin ihan hyvä sijoitus 48/63.

Erissä alkoivatkin sitten vaikeudet. Lauantaina ajettiin viisi erää ja kyyti oli kaikissa todella vaisua. Erien sijoituksilla ei ollut toivoakaan päästä finaaleihin ja sijoitus oli lopulta 56/63. Kauden avaus oli iso pettymys ja reissun jälkeen on mietitty mikä meni pieleen. Nyt saatiin kuitenkin taas todella tärkeää kokemusta tuleviin kilpailuihin.

     

Kuvaaja: Sportinphoto

Vantaa SM 27.-28.5.2017

Kartingin SM sarjan piti startata meidän osalta Vantaalta 27-28.5. Moni on nyt varmasti lukenut ja huomannut uutisista, että kilpailu keskeytettiin radan turvallisuuspuutteiden vuoksi.
Vantaan rata on profiililtaan ja sijainniltaan hyvä, mutta todella valitettavaa että radalla on jätetty todella isoja turvallisuusasioita huomioimatta. 
Radalla päästiin kuitenkin KZ2 porukan kanssa ajamaan kolme päivää harjoituksia, joissa vauhti oli hyvää.

SM-sarja jatkuu heinäkuun puolessa välissä, mutta sitä ennen on tiedossa treenaamista ja EM kilpailut Ranskassa!

(kuva: Outi Talikka)

 

      

 

 

 

Kaisan kausi 2016

            

Kaisa palkittiin AKK:n Mestareiden illassa v 2015 kartingin Yamaha-luokan Suomenmestaruudesta kultamitalilla ja lisäksi hän sai Superstar-kiertopalkinnon, joka jaetaan vuosittain peräänantamattomuudesta ja taistelusta kilpailijalle,joka uskoo tulevaisuuteen ja menestykseen omassa lajissaan.

Kausi 2016

 

Vauhdikas heinäkuu takana. Tässä kuulumisiani.

Tämän hetkinen SM piste tilanne:

http://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1196/p-smfk.pdf

VIHTI SM 16-17.7

Kartingin SM sarja jatkui viikonloppuna Vihdissä. Treenit sujuivat hyvin, mutta sunnuntai aamu alkoi heti jarrumurheilla. Aika-ajossa saatiin taivaalta vähän lisä jännitystä kun alkoi tulemaan vähän vettä. Aika-ajossa kuitenkin kohtuullinen viides sija. Prefinaalissa hyvä ajo ja maalissa neljäs.

1 Finaalissa ei vauhtia oikein tuntunut löytyvän ja maalissa vasta viides. Edestä kuitenkin karsittiin sitten kunnolla porukkaa sanktioin pois ja lopputuloksissa sija 2.

2 Finaalissa alkoi sitten ajo maistua! Maalissa hienon ajon jälkeen 2.

Kiitos Hemet racing ja sponsorit!

Kiitos myös kaikille ketkä kävitte kannustamassa, aivan mahtavaa ☺️

SM sarja on nyt puolivälissä. Hiukan huilia ja sitten aloitetaan kovat treenit seuraavaa SM viikonloppua varten, joka ajetaan Lappeenrannassa 12-14.8.

(kuva; Tomi Talja)

KARTING SM 2016 
Viimeiset valmistelut on vielä käynnissä ennen kuin Kartingin SM sarja vihdoin ja viimein alkaa. SM sarja aloitetaan Kouvolasta 9-10.7. Kalustona on siis KZ2 luokan auto ja runkomerkkinä Ninar, jolla viime vuonna saavutimme suomenmestaruuden. Kauteen on valmistauduttu ahkerasti ja hyvin. Tavoitteita kaudelle ei suuremmin ole asetettu, koska tämä on ensimmäinen kausi kyseisessä luokassa. Kouvolan rata on yksi suosikki radoistani ja siellä laitetaan kaikki peliin.

Viikonloppuna kuitenkin nähdään mihin vauhti riittää!

Tervetuloa Kouvolaan kannustamaan :)

Historic formula

Sain toukokuun alussa Alastarossa mahdollisuuden päästä kokeilemaan oikein kunnon herrasmiespeliä eli historic formulaa.
Kiitos vielä paljon Juke Puuruselle tästä testi mahdollisuudesta hänen kalustollansa.
Mielenkiintoinen peli ajaa vaikka itse otin aika varovaisesti näin vähän isommilla autoilla ajaneena.

Toivottavasti kauden aikana tulee lisää mielenkiintoisia testimahdollisuuksia :)

 

SM sarjaan valmistautumista ja muuta tohinaa

Kauden ensimmäisten kilpailuiden jälkeen ollaan saatu lisää tärkeitä treeni kierroksia alle.  
Olen myös ajanut Tag Suomensarjan ensimmäisen osakilpailun jossa ajoin aika-ajoissa sijalle 2, 1finaalissa sijalle 1 ja 2finaalissa sijalle 2. Harjoittelu mielessä ajamme siis muutamia harrastesarjan kilpailuja.
BMWn perhetapahtumassa olin myös AKKn Flying Finn hankkeen pisteellä ajattamassa nuoria lajin ensikertalaisia.

 

Kauden avaus Porin syyspäräyksessä

Poriin lähdettiin harjoittelu mielellä hakemaan kierroksia alle ennen SM sarjan alkua. Treenipäivinä nähtiin taas lajin vaikeampaa puolta kun kalusto ei millään tahtonut pysyä kasassa. Korjattiin akselia, jarrukeskiötä ja moottorikin sanoi sopimuksensa jo treeni päivinä irti. Kisoissa sitten lähdettiin tutustumaan uuden renkaan käyttäytymiseen. Alku oli hankalaa ja ihan ok vauhti kaatui muutamaan vaihde ja jarru missiin. Finaalissa sitten kanssa kilpailija sai jonkun hyvän idean ja työnsi minut ulos. Puoli kierrosta muiden perään ja muutama sija ylöspäin. Kunnes tuli taas mutkia matkaan ja sekuntia hitaampi kuljettaja alkoi peittelemään ja lopulta päätti painaa vähän kyseenalaisessa paikassa jarrua ja minulta putosi etukate. SM sarjassa on siis tällä kaudella käytössä etukate joka putoaa tarpeeksi kovassa törmäyksestä ja jos etukate on pudonnut kun kuljettaja tulee varikolle saa hän 10sekuntia aikasakkoa. Ei siinä muu auttanut kisan jälkeen kun laittaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

 

Alkukauden kuulumisia

Nyt on ollut vilinää karting puolella. Talvella on tehty paljon töitä, jotta saadaan rahoitus kasaan ja kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukaan lähteneille sponsoreille tuestanne!

Pari viikkoa sitten olimme Lahdessa AL-Sport päivillä kummikuljettajan tehtävissä autoni kanssa kertomassa menneestä ja tulevasta. Viikko sitten oltiin messukeskuksessa American Car Showssa esittelemässä Kartingin SM sarjaa. Porukkaa riitti ja kiinnostuneita kyselijöitä löytyi mukavasti. Oli hienoa nähdä taas ihmisiä ja kertoilla kuulumisia. Messuilla ajeltiin myös e-motorsportin simulaattoreilla mikä oli super hauskaa! Pääsiäinen meni siis messukeskuksessa hommissa ja nyt vihdoin viikonloppuna päästiin tositoimiin. Käytiin kevyesti aloittamassa ulkorata- kausi vihdistä viikonloppuna. Alla oli alkuun vanha auto Yamaha ja sitten vihdoin pääsin kokeilemaan Kz2. Alku tuntui hankalalta, mutta kyllä se siitä lähtee. Nyt kolmen viikon päästä Porissa syyspäräyksessä olisi tarkoitus aloittaa kausi, eli katse kohti Poria.

Käy tykkäämässä Kaisa Eiristö racing facebookissa niin pääset tiiviimmin seuraamaan kuulumisiani :)