Kaisan kausi 2017

 

Vantaa SM 27.-28.5.2017

Kartingin SM sarjan piti startata meidän osalta Vantaalta 27-28.5. Moni on nyt varmasti lukenut ja huomannut uutisista, että kilpailu keskeytettiin radan turvallisuus puutteiden vuoksi.
Vantaan rata on profiililtaan ja sijainniltaan hyvä, mutta todella valitettavaa että radalla on jätetty todella isoja turvallisuus asioita huomioimatta. 
Radalla päästiin kuitenkin KZ2 porukan kanssa ajamaan kolme päivää harjoituksia joissa vauhti oli hyvää.

SM sarja jatkuu heinäkuun puolessa välissä, mutta sitä ennen on tiedossa treenaamista ja EM kilpailut Ranskassa!

(kuva: Outi Talikka)

 

      

 

 

 

Kaisan kausi 2016

            

Kaisa palkittiin AKK:n Mestareiden illassa v 2015 kartingin Yamaha-luokan Suomenmestaruudesta kultamitalilla ja lisäksi hän sai Superstar-kiertopalkinnon, joka jaetaan vuosittain peräänantamattomuudesta ja taistelusta kilpailijalle,joka uskoo tulevaisuuteen ja menestykseen omassa lajissaan.

Kausi 2016

 

Vauhdikas heinäkuu takana. Tässä kuulumisiani.

Tämän hetkinen SM piste tilanne:

http://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1196/p-smfk.pdf

VIHTI SM 16-17.7

Kartingin SM sarja jatkui viikonloppuna Vihdissä. Treenit sujuivat hyvin, mutta sunnuntai aamu alkoi heti jarrumurheilla. Aika-ajossa saatiin taivaalta vähän lisä jännitystä kun alkoi tulemaan vähän vettä. Aika-ajossa kuitenkin kohtuullinen viides sija. Prefinaalissa hyvä ajo ja maalissa neljäs.

1 Finaalissa ei vauhtia oikein tuntunut löytyvän ja maalissa vasta viides. Edestä kuitenkin karsittiin sitten kunnolla porukkaa sanktioin pois ja lopputuloksissa sija 2.

2 Finaalissa alkoi sitten ajo maistua! Maalissa hienon ajon jälkeen 2.

Kiitos Hemet racing ja sponsorit!

Kiitos myös kaikille ketkä kävitte kannustamassa, aivan mahtavaa ☺️

SM sarja on nyt puolivälissä. Hiukan huilia ja sitten aloitetaan kovat treenit seuraavaa SM viikonloppua varten, joka ajetaan Lappeenrannassa 12-14.8.

(kuva; Tomi Talja)

KARTING SM 2016 
Viimeiset valmistelut on vielä käynnissä ennen kuin Kartingin SM sarja vihdoin ja viimein alkaa. SM sarja aloitetaan Kouvolasta 9-10.7. Kalustona on siis KZ2 luokan auto ja runkomerkkinä Ninar, jolla viime vuonna saavutimme suomenmestaruuden. Kauteen on valmistauduttu ahkerasti ja hyvin. Tavoitteita kaudelle ei suuremmin ole asetettu, koska tämä on ensimmäinen kausi kyseisessä luokassa. Kouvolan rata on yksi suosikki radoistani ja siellä laitetaan kaikki peliin.

Viikonloppuna kuitenkin nähdään mihin vauhti riittää!

Tervetuloa Kouvolaan kannustamaan :)

Historic formula

Sain toukokuun alussa Alastarossa mahdollisuuden päästä kokeilemaan oikein kunnon herrasmiespeliä eli historic formulaa.
Kiitos vielä paljon Juke Puuruselle tästä testi mahdollisuudesta hänen kalustollansa.
Mielenkiintoinen peli ajaa vaikka itse otin aika varovaisesti näin vähän isommilla autoilla ajaneena.

Toivottavasti kauden aikana tulee lisää mielenkiintoisia testimahdollisuuksia :)

 

SM sarjaan valmistautumista ja muuta tohinaa

Kauden ensimmäisten kilpailuiden jälkeen ollaan saatu lisää tärkeitä treeni kierroksia alle.  
Olen myös ajanut Tag Suomensarjan ensimmäisen osakilpailun jossa ajoin aika-ajoissa sijalle 2, 1finaalissa sijalle 1 ja 2finaalissa sijalle 2. Harjoittelu mielessä ajamme siis muutamia harrastesarjan kilpailuja.
BMWn perhetapahtumassa olin myös AKKn Flying Finn hankkeen pisteellä ajattamassa nuoria lajin ensikertalaisia.

 

Kauden avaus Porin syyspäräyksessä

Poriin lähdettiin harjoittelu mielellä hakemaan kierroksia alle ennen SM sarjan alkua. Treenipäivinä nähtiin taas lajin vaikeampaa puolta kun kalusto ei millään tahtonut pysyä kasassa. Korjattiin akselia, jarrukeskiötä ja moottorikin sanoi sopimuksensa jo treeni päivinä irti. Kisoissa sitten lähdettiin tutustumaan uuden renkaan käyttäytymiseen. Alku oli hankalaa ja ihan ok vauhti kaatui muutamaan vaihde ja jarru missiin. Finaalissa sitten kanssa kilpailija sai jonkun hyvän idean ja työnsi minut ulos. Puoli kierrosta muiden perään ja muutama sija ylöspäin. Kunnes tuli taas mutkia matkaan ja sekuntia hitaampi kuljettaja alkoi peittelemään ja lopulta päätti painaa vähän kyseenalaisessa paikassa jarrua ja minulta putosi etukate. SM sarjassa on siis tällä kaudella käytössä etukate joka putoaa tarpeeksi kovassa törmäyksestä ja jos etukate on pudonnut kun kuljettaja tulee varikolle saa hän 10sekuntia aikasakkoa. Ei siinä muu auttanut kisan jälkeen kun laittaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

 

Alkukauden kuulumisia

Nyt on ollut vilinää karting puolella. Talvella on tehty paljon töitä, jotta saadaan rahoitus kasaan ja kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukaan lähteneille sponsoreille tuestanne!

Pari viikkoa sitten olimme Lahdessa AL-Sport päivillä kummikuljettajan tehtävissä autoni kanssa kertomassa menneestä ja tulevasta. Viikko sitten oltiin messukeskuksessa American Car Showssa esittelemässä Kartingin SM sarjaa. Porukkaa riitti ja kiinnostuneita kyselijöitä löytyi mukavasti. Oli hienoa nähdä taas ihmisiä ja kertoilla kuulumisia. Messuilla ajeltiin myös e-motorsportin simulaattoreilla mikä oli super hauskaa! Pääsiäinen meni siis messukeskuksessa hommissa ja nyt vihdoin viikonloppuna päästiin tositoimiin. Käytiin kevyesti aloittamassa ulkorata- kausi vihdistä viikonloppuna. Alla oli alkuun vanha auto Yamaha ja sitten vihdoin pääsin kokeilemaan Kz2. Alku tuntui hankalalta, mutta kyllä se siitä lähtee. Nyt kolmen viikon päästä Porissa syyspäräyksessä olisi tarkoitus aloittaa kausi, eli katse kohti Poria.

Käy tykkäämässä Kaisa Eiristö racing facebookissa niin pääset tiiviimmin seuraamaan kuulumisiani :)