Kaisan kausi 2018

Viron mestaruussarjan toinen osakilpailu Rapla 12.5

Lauantaina 12.5 ajettiin Viron mestaruussarjan toinen osakilpailu Raplassa. 
Treeneissä vauhti oli taas kohdallaan. Tasaisessa aika-ajossa ajettiin hienosti viikonlopun oma paras aika, ja se riitti viidennelle sijalle. Erissä onnistuttiin hyvin ja ajettiin sijoille neljä ja viisi. Vauhti oli kohdallaan, mutta ohituspaikkoja oli vaikea löytää. 
Finaaliin päästiin sitten starttaamaan kolmannesta ruudusta. Lähdössä hävittiin heti yksi sija  ja ensimmäiset kierrokset olivat todella vaikeat. Lopulta kun päästiin vauhtiin, niin ohituspaikkoja ei taaskaan millään vaan löydetty. Finaalissa ajettiin maaliin lopulta sijalla viisi.
Viikonloppu oli taas todella opettavainen. Huomattiin, että vauhtia löytyy, mutta kilvanajossa ja lähdöissä on vielä parannettavaa. 
Ensi viikonloppuna onkin sitten luvassa jotain uutta, kun lähdetään X30 sarjaan kokeilemaan Super Shifter luokkaa. X30 Super Shifteristä löytyy myös vaihteet, mutta muuten moottori on erityylinen kuin tuttu KZ2 luokan moottori. Viikonloppuun lähdetään myös ihan uudella runkomerkillä ja sitäkin odotan testimielessä innolla. Tarkoituksena on siis ajaa yksi kilpailu, testi mielessä kyseisessä X30 Super Shifter luokassa.

Kauden avaus virossa 28.4.2018

Kauden avauskilpailuksi meille valikoitui Viron mestaruussarjan osakilpailu Tabasalun radalla. Kilpailu oli hienosti järjestetty ja mitään pahaa santtavaa ei Viron kilpailusta jäänyt.Treeneissä vauhti oli hyvää ja lauantain kilpailu päivään lähdettiin hyvin mielin.  Aika-ajoissa jäätiin vähän huonoon väliin, eikä taktiikka oikein osunut kohdalleen. Sijoitus oli vasta kahdeksas. Aika-ajojen jälkeen tiedettiin, että erissä nouseminen ei nopealla radalla tule olemaan helppoa, koska ohituspaikkoja oli niukasti.

Erissä ajettiin sijat seitsemän ja viisi. Ensimmäisessä erässä tuli jopa vähän osumaa, mutta päästiin kuitenkin jatkamaan. Finaaliin päästiin erien jälkeen hienosti lähtemään neljännestä ruudusta, koska kärki oli molemmissa erissä kolareiden takia vaihtunut ahkerasti. Finaalissa ajettiin sitten tosissaan kilpaa ja paikat vaihtuivat kokoajan. Maalissa oltiin lopulta hienosti kolmantena.

Kauden avaus meni meidän osalta siis hienosti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. 
Seuraava kilpailu ajetaan myös Virossa kahden viikon kuluttua!

Kauden ensimetrit 2018

Kauden 2018 ensimetrit päästiin ottamaan vasta perjantaina 19.4 Hyvinkään karting radalla. Oli mahtavaa päästä taas talven jälkeen radalle ajamaan ja tapaamaan tuttuja.Kauden alkuun tuli muutoksia ihan viime metreillä. Pitkälle venyneen talven takia, emme saaneet millään tarpeeksi harjoitusta alle ennen Ranskan ensimmäistä EM kilpailua varten. Päätimme tiimin kanssa yhteistuumin jättää EM avauksen välistä ja panostaa entistä tiukempaan harjoitteluun. Italian EM kilpailussa ollaan viivalla!

Alkukaudesta tulee todella kiireinen omien kilpailuiden ja toimitsija tehtävien myötä. 
Kilpailuita lähdetään ajamaan Viron puolelle, jotta saataisiin mahdollisimman paljon kilpailulähtöjä alle. Suomessa saatetaan käydä myös kokeilemassa vähän uusia tuulia.

 

 

 

Kaisan kausi 2017

 

KZ2 Super Cup Wackersdorf Germany 8-10.9.2017

Kauden päätavoite oli KZ2 luokan MM-kilpailut Saksassa. MM-kilpailuihin oli ilmoittautunut huimat 118 kuljettajaa.

Tuloksellisesti kilpailusta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Alkuvaikeuksien jälkeen homma saatiin onneksi toimimaan, ja vauhti oli nousujohteista.

Aika-ajon huonon sijoituksen 105/118 takia eriin startattiin takarivistä. Kuudessa erässä kahdessa oltiin kolareissa. Neljä muuta erää meni kuitenkin hienosti ja vauhtiakin löytyi. Erissä tehtiin hieno nousua parhaillaan sijalta 30 sijalle 17!

Lopputuloksissa oltiin sijalla 79, mikä ei ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan. Hyvä parannus kuitenkin aika-ajon 105 sijasta.

Kokemusta tuli taas rutkasti lisää!

Kiitos kaikille tämänkin kisa matkan mahdollistaneille sponsoreille ja tukijoille!

Kiitos Hemet Racing ja Galiffa!

 

  

Photos: Sportinphoto

 

Epäonninen kausi kartingin SM-sarjassa

SM-pisteet on laskettu ja sijoituin kartingin SM-sarjassa KZ2 luokassa viidenneksi. Pronssimitali jäi vain viiden pisteen päähän. Kausi oli meille todella huono ja epäonninen. Kyyti olisi hienosti riittänyt ajamaan kärkisijoista, mutta epäonnea oli liikaa. Tämä ei ollut meidän kausi, mutta ensi vuonna tullaan vielä vahvempana.

Kaudessa oli kuitenkin paljon hienoja hetkiä. Parhaiten mieleen jäivät pikku fanit, jotka tulivat kyselemään nimikirjoituksia ja halusivat ottaa kuvia kanssani. On mahtavaa saada olla nuorille esikuvana ja näyttää varsinkin tytöille, että mies valtaisessa lajissa me pystytään mihin vaan!

Kauden viimeinen koitos on 9-10.syyskuuta Saksassa ajettavat MM-kilpailut joissa tavoitellaan finaalipaikkaa 34 parhaan kuljettajan joukossa.

Lahti SM

Lahden SM-kilpailuissa ensimmäinen päivä oli osaltamme haastava (Vantaan korvaava osakilpailu).

Aamu alkoi hienosti aika-ajon toisella sijalla. Prefinaalissa ajettiin märällä radalla ja vauhti oli vähän hukassa, vasta 5 sija.

1. finaaliin lähdettiin luottavaisin mielin, kun rata oli kuivunut, mutta pitkälle ei päästy. Toisessa mutkassa kaveri ajoi takakonttiin ja matka jatkui nurmikolle. Porukan perään ja 1. finaalin kuitenkin kolmanneksi nopein aika.

2. finaaliin startattiin sitten 9 ruudusta. Kuivuvalla radalla kyyti oli hukassa. Maalissa vasta 6:s.

Sunnuntaina molemmissa finaaleissa maaliin sijalla 4. Vauhti olisi riittänyt parempaankin, mutta molemmissa lähdöissä tuli sitten osumaa enemmän ja vähemmän. Kärki pääsi aina karkuun... 26 kierrosta ajettiin kiinni ja ruutulipulla jo ihan kontissa kiinni. Harmi vain kun kierrokset loppuivat kesken.

Kouvola SM 5-6.8.2017

Kartingin SM-sarja jatkui Oulun jälkeen Kouvolassa.
Sää oli koko viikonlopun sateinen ja haastava. Treeneissä oltiin kuivalla todella nopeita, mutta sateella tuntui vaikealta.
Aika-ajot ajettiin kuivalla ja 3. sija. Prefinaalissa sitten saatiin vettä niskaan ja voitto reilulla erolla. Prefinaalin hyvä vauhti sateella oli positiivinen yllätys.
1 ja 2 Finaalit menivätkin sitten vähän penkin alle, eikä parasta vauhtia sateella enää löydetty. Molemmissa finaaleissa maalissa 4. sijalla.
SM-sarjan kannalta tilanne näyttää meidän osalta haastavalta. Pisteissä ollaan huonojen kisojen taki vasta 5. sijalla. Lahdessa on pakko onnistua jos haluaa SM-mitalleille nousta.
SM-mitalit ratkaistaan siis tuttuun tapaan Lahdessa 19-20.8.2017.
Lahdessa ajetaan tuplakisa viikonloppu, kun Vantaan kisaa ei päästy ajamaan.
Mitalia me lähdetään hakemaan!

 

Ruotsi Kristianstad EM 29-30.7.2017

Euroopan mestaruuskilpailuiden viimeinen osakilpailu käytiin Ruotsissa Kristianstadissa.
Harjoituksissa isoja vaikeuksia ja kyyti jälleen ihan hukassa. Perjantain aika-ajossa meille tuli kuitenkin hyvä onnistuminen ja sijoitus 38/54.
Lauantaina ajettiin kolme erää, joissa kyyti oli vaihtelevaa.

Ensimmäisessä erässä otettiin sitten kunnolla turpaan, kun saatiin ponttoonista 10s aikasakko ja sitten vielä tornin kautta toinen aikasakko, osumasta kilpakumppaniin.
Toisessa erässä päästiin jo vähän vauhtiin ja sijoitus 16/22. Kolmas erä ajettiin sitten sade pyörillä ja hyvä sijoitus 11/22.

Sunnuntaina lähdettiin sitten viimeisestä erästä hakemaan onnistumista, jotta päästäisiin finaaliin.
Aamun treeneissä päästiin ajamaan sateella ja vauhti oli todella hyvää.
Viimeisessä erässä sitten olikin ohjelmaa. Lähtö oli hyvä, mutta jäin hitaamman kuljettajan taakse jumiin, joka peitteli alusta asti hullunlailla... Lopulta toinen kuljettaja yritti edessä olevasta hitaammasta kuljettajasta ohi ja siitä seurasi kolari, johon itse myös jouduin. Etupuskuri sisään ja siihen sulivat valitettavasti meidän finaali haaveet.
Maalissa sijalla 11, mutta puskuri pudotti meidät sijalle 16.
Finaaliin pääsee 34 parasta kuljettajaa, me olimme lopputuloksissa sijalla 41/54.

Hyvistä onnistumisista huolimatta Ruotsin EM-kilpailusta ei kuitenkaan tulosta tullut. Erissä oltaisiin tarvittu kaikista onnistuminen, tai puskurisakot olisi ainakin saanut jäädä pois.

Ruotsista jäi kuitenkin positiivinen fiilis, kun kyyti tuntui riittävän!

 

 

Kuvaaja: Sportinphoto

Alahärmän  EM-osakilpailun finaali  23.7.2017

Alahärmässä ajettiin EM-osakilpailu, jossa me lähdettiin kokeilemaan uutta luokkaa. Viikonloppu oli meille todella haastava , ja sijoitus 55/64. Mikä oli todella huono.

Koko viikonlopun vauhti tuntui olevan todella hukassa ja oma ajaminenkin oli todella huonoa. Kisoista saatiin kuitenkin taas uutta kokemusta, ja virheistä otettiin oppia. Heinäkuu on ollut meillä todella kiireinen ja nytkin ollaan jo Ruotsissa KZ2 luokan viimeisissä EM kisoissa.

Toivotaan että saadaan paketti taas kasaan ja löydetään vauhtia jostain lisää!

Alahärmän EM-osakilpailun yhteydessä järjestettiin torstaina business karting-kilpailu, jossa ajoin Autoliiton joukkueessa. Autoliiton joukkue johti kilpailua alusta asti, mutta viimeisellä kierroksella putosimme valitettavasti toiseksi. Joukkueen nopein kierros aika kirjattiin tottakai omiin nimiin!

Alahärmän business karting kisan voittajat

Karting SM Oulussa 15.-16.7.2017

Oulun SM viikonloppu taputeltu ja SM pistesaalis oli valitettavan heikko... lauantain treeneissä kyyti oli kohdillaan ja lähdettiin luottavaisin mielin sunnuntain kisapäivään.
Aamutreeneissä oltiin radan nopeimpia, mutta aika-ajossa ei sitten osunutkaan ja vasta seitsemäs sija. Prefinaalissa noustiin muutama sija ja oltiin maalissa neljäntenä.
1. finaaliin lähdettiin hakemaan hyvää pistesaalista, mutta toisin kävi... mahtava lähtö ja heti toiseksi. Muutamien kierroksien jälkeen oma tiimikaveri sitten päättikin ajaa suoraan kylkeen. Mun kisa oli siinä.
2. finaaliin lähdettiin parantelemaan sijoituksia porukan perältä ja se onnistui mahtavasti! Maalissa sijalla 4, ja rataennätyskin taisi tulla omiin nimiin! Kolmas sija jäi kuitenkin harmittavan lähelle...
Taas kerran ei ollut meidän viikonloppu, mutta me ei luovuteta ja ensiviikonloppuna Alahärmän EM-kisat.

Saksan mestaruus KZ2 Wackersdorf 7-9.7.2017

Ranskasta pakettiauto suunnattiin kohti Saksaa jossa tarkoituksena oli ajaa Saksanmestaruus sarjan kilpailu Wackersdorffissa. Kilpailun tarkoituksena oli saada kokemusta tuleviin MM-kisoihin, jotka ajetaan kyseisellä radalla syyskuussa.

Treeneissä homma tuntui heti sujuvan paljon paremmin kuin Ranskassa.

Rata oli itselleni todella mieleinen ja sääkin suosi.

Aika-ajoissa ajettiin heti hyvä sijoitus 36/48. Täydellinen kierros jäi kuitenkin vielä ajamatta. Ensimmäisessä erässä sitten olikin ohjelmaa. Jouduin lähdössä kolariin toisen kuljettajan toimesta, mutta pääsin kuitenkin jatkamaan. Pitkälle ei kuitenkaan päästy ja taas toisen kuljettajan toimesta nurmikolle.

Toisessa erässä tein itse lähdössä ison virheen ja auto sammui ruutuun. Porukan perältä liikkeelle ja maalissa sijalla 20. Vauhti tuntui hyvältä mutta ensimmäisen erän keskeytys vei meiltä valitettavasti finaalipaikan. Pettymys taas kerran oli todella suuri. Saksassa positiivista oli kuitenkin, että vauhti oli omaa tasoa ja ajaminen tuntui pitkästä aikaa taas sujuvan.

                        

Ranska EM KZ2 31.6-2.7.2017

Ranskan EM-kilpailut avasivat meidän kilpailukauden tänä vuonna. Tilanne oli haastava, kun kauden ensimmäinen kunnon kilpailulähtö oli heti EM-kilpailu.

Treeneissä vauhti oli ihan mukavaa, mutta haastava rata aiheutti hiukan hankaluuksia. Vaihteleva sää toi myös lisää haastetta koko viikonlopun. Perjantaina aika-ajoissa saatiin kuitenkin ihan hyvä sijoitus 48/63.

Erissä alkoivatkin sitten vaikeudet. Lauantaina ajettiin viisi erää ja kyyti oli kaikissa todella vaisua. Erien sijoituksilla ei ollut toivoakaan päästä finaaleihin ja sijoitus oli lopulta 56/63. Kauden avaus oli iso pettymys ja reissun jälkeen on mietitty mikä meni pieleen. Nyt saatiin kuitenkin taas todella tärkeää kokemusta tuleviin kilpailuihin.

     

Kuvaaja: Sportinphoto

Vantaa SM 27.-28.5.2017

Kartingin SM sarjan piti startata meidän osalta Vantaalta 27-28.5. Moni on nyt varmasti lukenut ja huomannut uutisista, että kilpailu keskeytettiin radan turvallisuuspuutteiden vuoksi.
Vantaan rata on profiililtaan ja sijainniltaan hyvä, mutta todella valitettavaa että radalla on jätetty todella isoja turvallisuusasioita huomioimatta. 
Radalla päästiin kuitenkin KZ2 porukan kanssa ajamaan kolme päivää harjoituksia, joissa vauhti oli hyvää.

SM-sarja jatkuu heinäkuun puolessa välissä, mutta sitä ennen on tiedossa treenaamista ja EM kilpailut Ranskassa!

(kuva: Outi Talikka)

 

      

 

 

 

Kaisan kausi 2016

            

Kaisa palkittiin AKK:n Mestareiden illassa v 2015 kartingin Yamaha-luokan Suomenmestaruudesta kultamitalilla ja lisäksi hän sai Superstar-kiertopalkinnon, joka jaetaan vuosittain peräänantamattomuudesta ja taistelusta kilpailijalle,joka uskoo tulevaisuuteen ja menestykseen omassa lajissaan.

Kausi 2016

 

Vauhdikas heinäkuu takana. Tässä kuulumisiani.

Tämän hetkinen SM piste tilanne:

http://www.autourheilu.fi/site/assets/files/1196/p-smfk.pdf

VIHTI SM 16-17.7

Kartingin SM sarja jatkui viikonloppuna Vihdissä. Treenit sujuivat hyvin, mutta sunnuntai aamu alkoi heti jarrumurheilla. Aika-ajossa saatiin taivaalta vähän lisä jännitystä kun alkoi tulemaan vähän vettä. Aika-ajossa kuitenkin kohtuullinen viides sija. Prefinaalissa hyvä ajo ja maalissa neljäs.

1 Finaalissa ei vauhtia oikein tuntunut löytyvän ja maalissa vasta viides. Edestä kuitenkin karsittiin sitten kunnolla porukkaa sanktioin pois ja lopputuloksissa sija 2.

2 Finaalissa alkoi sitten ajo maistua! Maalissa hienon ajon jälkeen 2.

Kiitos Hemet racing ja sponsorit!

Kiitos myös kaikille ketkä kävitte kannustamassa, aivan mahtavaa ☺️

SM sarja on nyt puolivälissä. Hiukan huilia ja sitten aloitetaan kovat treenit seuraavaa SM viikonloppua varten, joka ajetaan Lappeenrannassa 12-14.8.

(kuva; Tomi Talja)

KARTING SM 2016 
Viimeiset valmistelut on vielä käynnissä ennen kuin Kartingin SM sarja vihdoin ja viimein alkaa. SM sarja aloitetaan Kouvolasta 9-10.7. Kalustona on siis KZ2 luokan auto ja runkomerkkinä Ninar, jolla viime vuonna saavutimme suomenmestaruuden. Kauteen on valmistauduttu ahkerasti ja hyvin. Tavoitteita kaudelle ei suuremmin ole asetettu, koska tämä on ensimmäinen kausi kyseisessä luokassa. Kouvolan rata on yksi suosikki radoistani ja siellä laitetaan kaikki peliin.

Viikonloppuna kuitenkin nähdään mihin vauhti riittää!

Tervetuloa Kouvolaan kannustamaan :)

Historic formula

Sain toukokuun alussa Alastarossa mahdollisuuden päästä kokeilemaan oikein kunnon herrasmiespeliä eli historic formulaa.
Kiitos vielä paljon Juke Puuruselle tästä testi mahdollisuudesta hänen kalustollansa.
Mielenkiintoinen peli ajaa vaikka itse otin aika varovaisesti näin vähän isommilla autoilla ajaneena.

Toivottavasti kauden aikana tulee lisää mielenkiintoisia testimahdollisuuksia :)

 

SM sarjaan valmistautumista ja muuta tohinaa

Kauden ensimmäisten kilpailuiden jälkeen ollaan saatu lisää tärkeitä treeni kierroksia alle.  
Olen myös ajanut Tag Suomensarjan ensimmäisen osakilpailun jossa ajoin aika-ajoissa sijalle 2, 1finaalissa sijalle 1 ja 2finaalissa sijalle 2. Harjoittelu mielessä ajamme siis muutamia harrastesarjan kilpailuja.
BMWn perhetapahtumassa olin myös AKKn Flying Finn hankkeen pisteellä ajattamassa nuoria lajin ensikertalaisia.

 

Kauden avaus Porin syyspäräyksessä

Poriin lähdettiin harjoittelu mielellä hakemaan kierroksia alle ennen SM sarjan alkua. Treenipäivinä nähtiin taas lajin vaikeampaa puolta kun kalusto ei millään tahtonut pysyä kasassa. Korjattiin akselia, jarrukeskiötä ja moottorikin sanoi sopimuksensa jo treeni päivinä irti. Kisoissa sitten lähdettiin tutustumaan uuden renkaan käyttäytymiseen. Alku oli hankalaa ja ihan ok vauhti kaatui muutamaan vaihde ja jarru missiin. Finaalissa sitten kanssa kilpailija sai jonkun hyvän idean ja työnsi minut ulos. Puoli kierrosta muiden perään ja muutama sija ylöspäin. Kunnes tuli taas mutkia matkaan ja sekuntia hitaampi kuljettaja alkoi peittelemään ja lopulta päätti painaa vähän kyseenalaisessa paikassa jarrua ja minulta putosi etukate. SM sarjassa on siis tällä kaudella käytössä etukate joka putoaa tarpeeksi kovassa törmäyksestä ja jos etukate on pudonnut kun kuljettaja tulee varikolle saa hän 10sekuntia aikasakkoa. Ei siinä muu auttanut kisan jälkeen kun laittaa leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

 

Alkukauden kuulumisia

Nyt on ollut vilinää karting puolella. Talvella on tehty paljon töitä, jotta saadaan rahoitus kasaan ja kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukaan lähteneille sponsoreille tuestanne!

Pari viikkoa sitten olimme Lahdessa AL-Sport päivillä kummikuljettajan tehtävissä autoni kanssa kertomassa menneestä ja tulevasta. Viikko sitten oltiin messukeskuksessa American Car Showssa esittelemässä Kartingin SM sarjaa. Porukkaa riitti ja kiinnostuneita kyselijöitä löytyi mukavasti. Oli hienoa nähdä taas ihmisiä ja kertoilla kuulumisia. Messuilla ajeltiin myös e-motorsportin simulaattoreilla mikä oli super hauskaa! Pääsiäinen meni siis messukeskuksessa hommissa ja nyt vihdoin viikonloppuna päästiin tositoimiin. Käytiin kevyesti aloittamassa ulkorata- kausi vihdistä viikonloppuna. Alla oli alkuun vanha auto Yamaha ja sitten vihdoin pääsin kokeilemaan Kz2. Alku tuntui hankalalta, mutta kyllä se siitä lähtee. Nyt kolmen viikon päästä Porissa syyspäräyksessä olisi tarkoitus aloittaa kausi, eli katse kohti Poria.

Käy tykkäämässä Kaisa Eiristö racing facebookissa niin pääset tiiviimmin seuraamaan kuulumisiani :)