Jeren kausi 2017

 

 

 

    

(Kuva; Vesa Rauhala)

Jere Kalliokoski AL-Härmä  

Jere on 19-vuotias asevelvollisuuttaan Tikkakoskella vielä kesäkuuhun 2017 saakka suorittava rallicross kuljettaja Autoliiton Härmän osastosta.  Vuonna 2007 autourheilu-uransa kartingilla aloittanut  Jere ajoi 2016 rallicrossin Super Car luokassa heti ensimmäisellä kaudella Suomen mestariksi. Kokemusta Jerellä on myös jäärata-ajosta ja rallista. Edellä mainittujen lisäksi hän ajaa myös jokamiehenluokkaa. "Jokkiksessa" on tullut useampana vuonna nuorten luokan voittoja sekä JM SM liigamestaruuksia kahtena edellisenä vuotena.
Kaudella 2017 Jere ajaa EM-rallicross sarjan englantilaisen Albatec- tallin autolla ja sen lisäksi hän kilpailee rallicrossin Super Car luokassa ja ajaa SM-jäärataa nelivetoluokassa.

Tiedote 17.8.

Kalliokoski hakee vain voittoja kahdesta SM-osakilpailusta

Rallicrossin SM-sarja kääntyy ratkaiseviin hetkiin, kun tulevana lauantaina ajetaan Jalasjärven uudella radalla kauden neljäs osakilpailu. AL Härmää edustavan Jere Kalliokosken mestaruuden puollustaminen ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Hän on Super Car-luokassa viidennellä tilalla.

-Auton tekniset ongelmat ovat kyllä estäneet ne parhaat tulokset. Myös muutamia omia virheitä on tullut. En enää mieti, mikä on sarjatilanne, vaan tavoite on voittaa nämä kaksi osakilpailua. Myös EM-sarjassa tavoitellaan sitä finaalipaikkaa, Kalliokoski toteaa.

Tavoitteille on pohjaa, koska Skodaan on saatu uutta puhtia moottoripuolelle.

-Autosta löytyi selvä vika, joka on nyt saatu korjattua. Ajoin testiä Jalasjärvellä yhden päivän. Oli märkää ja kuivaa. Hyvältä tuntui, Kalliokoski ynnää.

Kilpailu Jalasjärven Murtoharjun radalla starttaa 19.8. klo 9.00. Tulospalvelu toimii tutussa osoitteessa: www.pohja-aika.fi

Jerestä juttua tänään ilmestyvässä Ykköset lehdessä: http://view.24mags.com/mobilev/d22e99bd5ae8eea22ab6308c1e14ca6f#/page=1

Teksti: Vesa Rauhala

Tiedote 10.7.

Kalliokoskella pettymyksen kisa Kaanaassa

Jere Kalliokoski joutui pettymään sijoitukseen lauantaina Kaanaassa ajetussa rallicrossin SM-kilpailussa. AL Härmää edustavan Kalliokosken sijoitukseksi Super Car-luokassa tuli kahdeksas. Toisen alkuerän nopein aika oli Kalliokosken päivän paras asia. Ensimmäisessä alkuerässä tuli kolarointia ja kolmannessa hän pyörähti.

-Raidetanko meni rikki, mutta auto oli kunnossa toisessa alkuerässä. Meillä oli koko päivän ajan ongelmia uuden moottorin kanssa. Lähdöt eivät onnistuneet, kuten pitäisi, Kalliokoski sanaili. Vielä semifinaalissa oli mahdollisuuksia itse finaaliin, mutta neljäs tila ei siihen oikeuttanut.

-Olihan tämä suuri pettymys, mutta tälläistä autourheilu on. Mestaruus tavoite vaikeutui aika paljon, viidenneksi SM-pisteissä tippunut Kalliokoski mietti.

Teksti: Vesa Rauhala

Kuva: Toni Ollikainen

Tiedote 3.7.

Kalliokoski toistamiseen EM-kilpailun semifinaalissa

Jere Kalliokosken kilpailukausi jatkui viikonvaihteessa EM-kilpailun merkeissä Ruotsin Höljesissä. Höljes on erikoinen rallicross paikkana. Se ei ole lähellä suuria kaupunkeja, mutta autourheilukansa vaeltaa sinne suurin joukoin. Järjestäjä ilmoitti tämän vuoden yleisömääräksi 47.000 ihmistä. 
Kalliokosken valmistauminen kilpailuun alkoi, kun hän oli paikalla jo keskiviikkona. Perjantaina Kalliokoski sai ajaa kolme kertaa harjoituksissa ja ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina hän ajoi myös kolme kertaa vapaissa harjoituksissa.
-Oli valtavan tärkeää päästä ajamaan, koska rata on vaativa ja se tarvitsee paljon opettelua. Kokemusta saatiin ihan mukavasti. Semifinaali on ehdottomasti tavoite ja siitä sitten mahdollisesti finaaliin kuuden joukkoon, Kalliokoski ilmoitti tilanteen ennen kilpailua. Lauantain kaksi alkuerää menivät hyvin ja kokonaistilanteessa Kalliokoski oli kymmenes ja viides. Se takasi viidennen tilan, kun edessä oli sunnuntain kaksi alkuerää.
-Lähdöt onnistuivat hyvin. Ensimmäisessä erässä ajoin yhden mutkan leveäksi, mutta voitin silti sen erän, Kalliokoski kuvaili. 
Kolmannen alkuerän kokonaistilanteessa hän oli 14:sta ja neljännessä tuli erävoitto ja sijoitus oli yhdeksäs. Alkuerien jälkeen sijoitus oli seitsemäs ja semifinaali paikka 12:sta kilpailijan joukkoon oli varma.
Kolmannessa alkuerässä tuli auton moottoriin vikaa ja se oli epäkunnossa loppu kilpailun, Kalliokoski kertoi. 
Semifinaalissa Kalliokoski ajoi lisälenkin ensimmäisellä kierroksella ja oli kolmantena vielä viimeisellä kierroksella, mutta lopussa kaksi kilpailijaa tuli edelle ja sijoitus oli lähdön viides. Kolme parasta jatkoi finaaliin. Näin AL-Härmää edustavan Kalliokosken sijoitukseksi tuli kymmenes. 
-Tiukkaa vääntöä se semifinaalissa oli, mutta ihan ei vauhti vielä riittänyt. Omaan ajooni olen tyytyväinen. Vauhtia ja tasoa olen saanut nostettua näiden kolmen EM-kilpailun aikana. Suunta oikea, ynnäsi Kalliokoski Ruotsin kilpailun annin. 
Kalliokoski Motorsportin seuraava kilpailu on SM-sarjan kolmas osakilpailu Kaanaassa tulevana lauantaina. 

Kuva: Tom Banks

Tiedote 29.6.

Kalliokosken EM-sarja jatkuu Ruotsissa

Jere Kalliokosken rallicross kausi jatkuu EM-kilpailun merkeissä tulevana viikonvaihteena Ruotsissa. Höljesin rataa on ylistetty jopa lajin "Monacoksi". Rata sijaitsee kaukana suurista kaupungeista, mutta jostain syystä sinne vaeltaa kymmeniä tuhansia ihmisiä useiksi päiviksi katsomaan rallicross kilpailua. Jere ei ole aikaisemmin kilpaillut Höljesin radalla, mutta ihan outo paikka se hänelle ei ole.
-Testasin silloin muutama vuosi sitten täällä RX Lites-luokan autoa. Toki rata on siitä muuttunut jonkin verran. Perjantaina on kolmen tunnin harjoitusaika, toivottavasti ehdin ajaa mahdollisimman monta kertaa ja tutustua rataan, keskiviikkona kisapaikalle saapunut Jere tuumaa. Alkuperäinen tavoite semifinaalipaikaista on edelleen olemassa.
-Kyllä mieli on hyvä ja paikkaa semifinaaliin ehdottomasti haetaan. Ja sitä kautta jopa finaaliin, Jere innostuu. Höljesin MM ja EM-kilpailun tulokset ovat selvillä sunnuntaina iltapäivällä.
Liitteissä linkkejä alkukauden kilpailuista oleviin uutisointeihin, jossa Jere on esillä. Liitteissä myös 6/2017 Vauhdin Maailma lehdessä ollut juttu Jerestä. Kuvien laatu lehden sivuista ei ole paras mahdollinen, joten lukemalla lehdestä saatte asiasta paremman käsityksen.

  

 Microsoft Office document icon uutisointia.doc

Tiedote 18.6.

Kalliokoski seitsemäs Honkajoella
 

Pistetilanne kiristyi kärjessä.
Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu Honkajoella ei tuonut Jere Kalliokoskelle finaalipaikkaa Super Car-luokassa, mutta alkuerien onnistumiset veivät alahärmäläisen lähemmäksi sarjaa johtavaa Atro Määttää. 
Perjantain vapaissa harjoituksissa ilmeni Skodassa vaihdelaatikon kanssa ongelmia, mutta Kalliokoski Motorsportin osaava huolto hoiti asiat kuntoon ja kisapäivänä lauantaina auto toimii moitteettomasti. Kalliokoski oli kahden alkuerän nopein ja kolmannessa toinen. Se takasi täydet SM-pisteet.
-Lähdössä pito on niin hyvä, että auton voimansiirto on kovilla. Koko kilpailun ajan onnistuin lähdöissä hyvin. Muutenkin ajo tuntui rennolta, torstaina armeijasta reserviin siirtynyt Kalliokoski sanaili. Semifinaali lähdöstä kolme parasta jatkaisi finaaliin. AL-Härmää edustava Kalliokoski sai sisäreunalta hyvän lähdön, mutta ensimmäisessä mutkassa rytisi. Kalliokoski oli ihanteellisella ajolinjalla, mutta ulkoa kärkeen halunnut Atro Määttä käänsi eteen. Kalliokosken Skodan vasen etukulma osui Määtän ajokin oikeaan takakulmaan. Molemmat pyörähtivät, mutta matka jatkui. Kalliokoski nousi lähdön neljänneksi, mutta finaalipaikka jäi toteutumatta.
-Kaikki kävi äkkiä, kun osuma tuli. Ihan kilpailutilanne se oli. Kyllähän se närästi, mutta juttelin Määtän kanssa tilanteesta ja kaikki on kunnossa, Kalliokoski tuumasi kilpailun jälkeen. Kalliokoski on Honkajoen jälkeen pistetilanteessa neljä pistettä Määttä jäljessä, joten tilanne kiristyi mestaruustaistossa. SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kaanaan radalla 8.7. Sitä ennen Kalliokoski on EM-kilpailussa Ruotsin Höljesissa 1.-2.7.
Teksti & kuva: Vesa Rauhala

Tiedote 11.6.

Kalliokoski EM-kilpailun semifinaalissa

Jere Kalliokosken tavoite rallicrossin Euroopan mestaruussarjan Norjan osakilpailussa täyttyi, kun alahärmäläinen ajoi neljän alkuerän jälkeen semifinaaliin. Hän ajoi semifinaali lähdössä kuudenneksi. Kahdesta semifinaalista kolme jatkoi lopulliseen finaaliin. 
Autoliitto Härmää edustava Kalliokoski oli 30-kilpailijan joukosssa ensimmäisen alkuerän kahdeksas, toisessa hän oli 20:s. Kolmas alkuerä oli musertaa tavoitteen semifinaalipaikasta, kun Kalliokoski oli 17:sta. Viimeinen alkuerä toi kuitenkin sijoitukseksi seitsemännen tilan, joka takasi sijoituksella 11 paikan semifinaaliin. 
-Yksi tavoite on saavutettu. Sain semifinaalissa hyvän lähdön, mutta autosta hajosi tulppa heti lähdön jälkeen. Olin kuitenkin kolmantena, mutta jatkossa tuli kolarointia. Auto meni rikki ja jouduin keskeyttämään, Kalliokoski kertoi. Hän oli viikonvaihteen antiin kuitenkin tyytyväinen. -Auto tuntui hyvältä. Sateella ajoa pitää parantaa. Kuivalla tuntuu kulkevan ihan hyvin, Kalliokoski tiltti. 
Teksti: Vesa Rauhala 
Kuva: Toni Ollikainen

Tiedote 29.5. 

Kalliokoski viides SM-avauksessa

Jere Kalliokoski sijoittui viidenneksi lauantaina ajetussa rallicrossin SM-avauksessa Hyvinkäällä. Kalliokoski ajoi Super Car-luokassa kahdessa alkuerässä voittoon ja nopeimman ajan. Kolmannessa alkuerässä Skoda jäi viivalle.
-Vaihdelaatikko hajosi. Huoltomme vaihtoi toisen vaihdelaatikon ja auto oli taas kunnossa, Kalliokoski kertoi. Semifinaalin voitolla matka jatkui finaalin kakkosruutuun. Finaalissa hallitseva mestari sai hyvän lähdön ja johti lähtöä neljä kierrosta, kunnes hän spinnasi.
-Ihan omiin nimiin pyörähdin. Rata oli aika huonossa kunnossa ja lähti urasta pois. Vauhti oli kuitenkin koko päivän hyvää, Kalliokoski sanaili. Uudella pistelaskusysteemillä hän on toisena seitsemän pistettä tänään voittanutta Atro Määttä perässä. Kalliokosken seuraava kilpailu on EM-sarjassa 9-10.6. Norjassa.

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Toni Ollikainen

Tiedote 24.5.

Hallitseva mestari valmiina uusintaan

Jere Kalliokosken rallicross ura on viime vuodet sujuneet suurin harppauksin eteenpäin. Viime vuoden Super Car-luokan Suomen mestaruus ja sopimus EM-sarjan ajamisesta Albatec Racingin kanssa, tekivät Kalliokoskesta huomioon otettavan kuljettajan. Alahärmäläinen on valmiina lauantaina alkavaan rallicrossin SM-sarjaan. 
-Skoda on sama, kuin viime vuonna. Auto on kokonaan huollettu ja alustaan on tehty muutoksia. Testejä on ajettu riittävästi. Kyllä tässä kaikki on valmista. Mestaruuden uusiminen on tavoite, Autoliitto Härmää edustava Kalliokoski toteaa. Hän on tällä kaudella AL Sportin kummikuski. 
Nelivetoisten Super Car-luokassa sarjaan ilmoittauneita on 14. Joukosta puuttuu kärkipään kuljettajista mm. Aki Karttunen ja Atro Määttä. Uutta sarjassa on MM ja EM-kilpailuissakin käytettävä ajokaavio. Jokaisesta ajetusta lähdöstä saa pisteitä, joten tasaisuuden merkitys korostuu. Kolmen alkuerän jälkeen 12:sta parasta jatkaa semifinaaleihin. Kuusi parasta ajaa finaalin. Kalliokoski tiedostaa, miten menestytään. 
-Jokainen lähtö on ajettava sen mitä osaa ja auton on toimittava. Valmistauminen kilpailuihin on tärkeää, Kalliokoski lataa. Vielä hetken varusmiespalvelusta suorittavan Kalliokosken seuraava kilpailu Hyvinkään jälkeen on EM-kilpailu Norjassa 10-11.6.

Kalliokoski kaasutteli Suomen mestariksi jääradalla

Jere Kalliokoski ajoi nelivetoluokan Suomen mestariksi Kuusamossa ajetussa sarjan toisessa osakilpailussa. Autoliitto Härmää edustava Kalliokoski voitti suvereenisti sekä alkuerän, että finaalin.

-Täydellinen päivä. Lunta satoi koko päivän, mutta tilannehan oli sama kaikille. Mitsubishi toimi loistavasti, eikä ajamisessakaan ollut ongelmia, mestari iloitsi.

Kuusamon jäällä kohtasi konkari ja nuori ajomies. Peräti 15:sta SM-mitalia jääradalta saavuttanut Matti Santti onnitteli vilpittömästi Kalliokoskea.

-Matti onnitteli hienosti ja totesi, että nyt tuli kuljettaja, joka katkaisi meikäläisen mestaruusputken, Jere totesi tyytyväisenä.

Kalliokosken matka jatkuu tulevana maanantaina Albatec Racingin testeihin Ranskaan. EM-sarjan avauskilpailu ajetaan Barcelonassa 1.-2.4. Jeren tallikaverina ajaa vuoden 2015 Euroopanmestari norjalainen Tommy Rustad.

(Teksti ja kuva: Vesa Rauhala)

Jere Kalliokoski voittoon SM-jäällä

Jere Kalliokosken kilpailukausi 2017 alkoi voitolla, kun alahärmäläinen oli mukana jääradan SM-sarjan kilpailussa Paltamossa. Nelivetoisten luokallakin oli pitkästä aikaa SM-arvo, kun mukana oli 13:sta kilpailijaa. Viikolla Mitsubishiin tehty vaihdelaatikkoremontti kannatti, sillä Evo4-mallin ajokki toimi loistavasti. Voitto finaalissa irtosi selvästi. Rallicrossista tuttu Ari Perkiönmäki oli toinen.
-Sain hyvän lähdön finaalissa. Eroa tuli pitkin matkaa ja maalissa sitä oli reilusti. Kiva oli ajaa ja auto toimi hienosti koko päivän, Autoliitto Härmän väreissä kisaava Jere sanaili kilpailun jälkeen.
Isä Mika ajoi myös samassa luokassa uudemman mallin Mitsubishilla ollen luokan 11:sta.

   

   

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Tero Lyttinen