Toyota EcoRun - aluekilpailut & loppukilpailu

Toyota-logo

Bridgestone-logo

Kauden 2017 aikana on kolme cup-kilpailua. Cup-pisteisiin lasketaan niin Modern- kuin Fossil-luokassa kaksi parasta tulosta. Kauden päättävä kolmas cup-kilpailu on Toyota EcoRun 14.10.2017 Lahdessa Vesijärven Autossa. Tässä kilpailussa autoja ei tankata. Kilpailu ajetaan Toyota-autoilla. Kukaan ei osallistu siihen omalla autollaan.

Kilpailuun pääsee mukaan vain kutsusta. Kutsun eli osallistumisoikeuden saa kahdella tapaa:

  1. Ajamalla Toyota-liikkeiden aluekilpailuissa kolmen parhaan joukkoon, jolloin heidät kutsutaan loppukilpailuun Lahteen (5x3=15 osallistujaa aluakilpailuiden kautta).
  2. Ajamalla kauden cuppien kahdessa ensimmäisessä kilpailussa (9.7. ja 13.8.) niin hyvin, että on cup-pisteissä neljän parhaan joukossa (4+4=8 osallistujaa aieman cup-menestyksen perusteella).

Kilpailuautot

Aluekilpailuissa ajetaan autoliikkeen autolla. Kaikki kilpailijat ajavat samalla autoyksilöllä, mutta eri autoliikkeissä autot voivat olla eri automalleja.

Loppukilpailussa 14.10. kukaan ei aja omalla autollaan, vaan kilpailu on Toyota-autoilla.

Aluekilpailut Toyota-liikkeissä

Autoliikkeessä on määräaikana (todennäköisesti elo-syyskuussa) varattu yksi koeajoauto Toyota EcoRun-kampanjaan. Auto varataan tunniksi, minä aikana ajetaan 30 minuutin pituinen, ennalta annettu reitti, mikä osoitetaan tiekirjalla. Ennen eko-ajoa auto ajetaan lämpimäksi, jolloin auto tulee jo tutuksi ja säädöt saa itselleen sopiviksi. Autoliikkeeseen palataan ja pyydetään automyyjää käynnistämään Toyota EcoRun-kampanja-ajo tietokoneelta. Kun reitti on ajettu, niin myyjää pyydetään uudestaan päättämään koeajo. Kulutus, ajoaika, ajonopeudet, pakolliset pysähdykset ja ajoreitti tallentuvat Drivecon tietokantaan.

Liikkeen kolme parasta kuljettaja-kartturiparia kutsutaan Lahden kilpailuun. Mukana on viisi Toyota-liikettä.

Reitti on julkinen ja sitä saa käydä harjoittelemassa etukäteen omalla autolla. Autossa on pakko olla kaksi henkilöä (kartturin pitää olla vähintään 15-vuotias).

Aluekilpailun voi ajaa kuka tahansa. Kilpailulisenssiä ei tarvita aluekilpailussa ja loppukilpailun finaaliin päässeille hankitaan tarvittaessa tutustumislisenssit.

Loppukilpailu Lahdessa 14.10.2017

Loppukilpailuun osallistuu enintään 24 kilpailijaparia lauantaina kello 9-15. Viisitoista kilpailijaa tulee aluekilpailuiden kautta, kolme parasta kustakin. Kahdeksan kilpailijaa tulee EcoRun-cuppien kärkipaikoilta (neljä parasta Fossil- ja Modern-sarjoista. Lisäksi paikat voidaan myöntää julkkikselle).

Loppukilpailussa on ensin alkukarsinnat, jossa ajetaan järjestäjän määräämällä autolla oma suoritus. Parhaimmin suoriutuneet saavat oikeuden finaaliin.

Loppukilpailun finaaliin päässeet (tod.näköisesti 6) ajavat kahdella eri automallilla, antaen näytteen ajotaidostaan niistä molemmilla.

Finalistit saavat cup-pisteitä siihen luokkaan, mistä hän on saanut paikkansa tähän kilpailuun. Tämä kolmas kilpailu voi siis muuttaa molempien cupien kärkipaikkoja. Myös aluekilpailuiden kautta finaaliin päässeet saavat cup-pisteitä, mikä tarkoittaa, että jos he ovat osallistuneet edes yhteen edeltävään kilpailuun (9.7. tai 13.8.), niin he voivat voittaa myös koko kauden cupin! (Kaksi parasta cup-tulosta huomioidaan loppupisteissä.)