EcoRun-säännöt | Autoliitto

EcoRun-säännöt 2018 (20.1.2018, versio 0.09)

Korjaus sääntöliitteeseen per 22.7.2018

Luokkaliitteessä on kaksi lausetta ristiriidassa keskenään: Heti alussa Alkutankkaukset-kohdassa lukee: "Kilpailija maksaa itse kaikki tankkauksensa, ellei kilpailukutsussa muuta sanota.". Kuitenkin toisella sivulla kohdassa Lopputankkaukset / Tankkaus 4 lukee ristiriitaisesti: "Lopputankkauksen vaihe 4 kuuluu osanottomaksuun."

Lajiryhmän pikakokouksessa päätimme 22.7.2018, että Lopputankkaus 4:n lause yliviivataan. Sitä ei siis noudateta, vaan menetellään ykkössivun ohjeen mukaan. Tässä korjattu luokkaliite:

PDF icon 2018_al_sport_ecorun-lajisaannot_korjattu_luokkaliite_v0.2.pdf

Säännöt 2018

Säännöt vahvistettiin 20.1.2018. Säännöissä on muutama muutos (alkuatankkasumäärä ja 1-tankkauksen aika, Fossil Cupin nimenmuutos ja PHEV-autojen tuloslaskenta)

Säännöissä on kilpailojoille suurin käytännön muutos, että kilpailijoita pyydetään saapumaan kilpailupaikalle auton mittarin näyttäessä noin puolitankkia. Kilpailijoita siis pyydetään välttämään tyhjällä tankilla kilpailutankkaukseen saapumista. Jos tulet tyhjällä tankilla, niin tankkaa ensin itse autoasi ennen kilpailuun ilmoittautumista. 1-tankkauksen aikaa pidennettiin 2 minuuttia eli se on nyt 7 minuuttia, muiden tankkausten 2-4 jäädessä ennalleen 5 minuuttiin.

Cupien nimet muuttuvat hieman: Modern cup säilyy ennallaan, mutta Fossil-nimi muuttuu:

  • AL-Sport EcoRun Modern Cup
  • AL-Sport EcoRun Traditional Cup

Ladattavien hybridiautojen akkuenergian huomiointia laskennassa muutettiin. Akkuenergian todellisuudessa käytettävissä oleva määrä huomioidaan tuloslaskennassa. SElvitettäväksi siis sjää onko teknisissä tiedoissa ilmoitettu akkukapasiteetti nimellinen vai ajoon käyettävissä oleva energiamäärä.

Kilpailun järjestäjien toimitsijalisenssivaatimuksia päivitetttiin AKK:n toimitsijalisenssiuudistuksen yhteydessä.

Säännöt:  PDF icon 2018_al-sport_ecorun-lajisaannot_v_0.09.pdf

PDF icon 2018_al_sport_ecorun-lajisaannot_luokkaliite_v0.1.pdf

 

Säännöt 2017

Muutokset on merkitty sääntöihin punaisella kursiivilla, joten muuttuneet asiat on helppo havaita. Iso muutos on, että hybridiautot kilpailevat omassa sarjassaan (Modern) ja perinteiset omassaan (Fossil). Kumpikin sarja saa cup-arvon. Jokainen kilpailu on saman arvoinen cup-laskennassa.

  1. Modern-sarjassa hybrideillä on suoraviivainen tuloslaskenta - huomioidaan ainoastaan kulutettu energia, ei huomioida lainkaan massaan suhteuttamista.
  2. Fossil-sarjassa tuloslaskenta on sama kuin edeltävinäkin vuosina.

Kilpailijat eivät tankkaa autoja itse, vaan järjestäjät tankkaavat.

PDF icon 2017_al-sport_ecorun-lajisaannot_v_0.33.pdf

PDF icon 2017_al_sport_ecorun-lajisaannot_luokkaliite_v0.33.pdf