Jere Kalliokoski

Olen 24-vuotias autourheilija Härmästä. Kahden viime vuoden aikana olen ajanut rallicrossia menestyksekkäästi Sm, Nez, sekä MM-tasolla. Joista saavutuksena mm. Suomen mestaruus rallicrossista vuonna 2021. Sekä useita podium ja finaali paikkoja niin kotimaassa, kuin  kansainvälisissäkin kisoissa. Olen ajanut myös Sm-jäärataa sekä Rata Sm-sarjaa. SM-jääradalta 4WD luokan suomen mestaruus 2021. Rata Sm-sarjasta Suomen mestaruus BMW extreme sarjasta 2020.

Tulevan kauden suunnitelmissa on ajaa Jääradan Sm, sekä Rallicrossin Sm-sarja supercar luokassa. Tarkoitus on ajaa myös muutama kansainvälinen rallicross kisa. Tavoitteena on tietenkin Suomen mestaruuksien uusiminen.

Jere on 24-vuotias autourheilija Härmästä. Kahden viime vuoden aikana hän on  ajanut rallicrossia menestyksekkäästi Sm, Nez, sekä MM-tasolla. Joista saavutuksena mm. Suomen mestaruus rallicrossista vuonna 2021. Sekä useita podium ja finaali paikkoja niin kotimaassa, kuin  kansainvälisissäkin kisoissa. Jere on ajanut myös Sm-jäärataa sekä Rata Sm-sarjaa. SM-jääradalta 4WD luokan suomen mestaruus 2021. Rata Sm-sarjasta Suomen mestaruus BMW extreme sarjasta 2020. Tulevan kauden suunnitelmissa  on ajaa Jääradan Sm, sekä Rallicrossin Sm-sarja supercar luokassa. Tarkoitus on ajaa myös muutama kansainvälinen rallicross kisa.

Tavoitteena 2022 on tietenkin Suomen mestaruuksien uusiminen!

Kisaraportit  Jeren kummikuskisivuilla sekä somekanavilla:
http://jerekalliokoski.com/ ,jjerekallioskoski-instagram ,kalliokoskimotorsport- Facebook

(Kuva yllä: tonigraphs)

(Kuva: tonigraphs)

Jeren kausi 2022

Rallicross SM, Hyvinkää

Rallicrossin SM-sarja jatkui kauden toiseksi viimeisellä kilpailulla Hyvinkään nopealla radalla. Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ajoi Supercar-luokan voittoon ja nousi sarjassa toiselle sijalle, mestaruuden uusiminen on edelleen mahdollista.

Heinäkuussa käynnistyneellä SM-kaudella ajetaan viisi osakilpailua, ensimmäisessä osakilpailussa Jalasjärvellä Kalliokoski oli kolmas, seuraava kilpailu Joensuussa jäi väliin, mutta kolmannessa kilpailussa Oulussa tuli kauden ensimmäinen voitto. Kalliokoski jatkoi siitä mihin Oulussa jäi, ajoi voittoon alkuerissä, semifinaalissa ja finaalissa. Helpolla voitto ei tullut, Kalliokosken Ford Fiesta sai kolmannessa alkuerässä osumaa ja tiimi joutui ahkeroimaan auton vaurioiden kanssa.

– Kaksi ensimmäistä alkuerää sujuivat ilman draamaa, onnistuttiin hyvin ja sain niistä voitot. Kolmannessa erässä pakosarjan hukkaportti hajosi lähtöviivalla, eikä auto oikein irronnut viivasta, ja kiihdytyksessä tuli vielä osumaa jossa oikean puolen takanapa hajosi. Auto ei enää vetänyt, joten ajelin vain erän maaliin. Mekaanikot laittoivat auton kuntoon ja ehdittiin ihan hyvin semifinaaliin, Kalliokoski kertaa.

Alkuerien jälkeen härmäläinen oli kerännyt maksimipisteet ja starttasi semifinaalin paalupaikalta. Lähtö onnistui hyvin, tuloksena oli voitto ja finaalipaikka. Semifinaalit karsivat kilpakumppaneita, kovimpina haastajina pidetyt Mika Liimatainen ja Henri Haapamäki kärsivät tekniikkamurheista ja jäivät pois päivän päälähdöstä. Finaalissa Kalliokoski sai jälleen hyvän startin, ja oli kierroksen jälkeen tehnyt jo useamman kymmenen metrin kaulan muihin. Voiton ansiosta Kalliokoski nousi sarjan neljänneltä sijalta toiseksi.

– Semin lähtö onnistui hyvin, ja kun Haapamäen auto hajosi, pystyin jopa vähän säästämään kalustoa. Finaalissakin startti oli hyvä, pari kierrosta vedin täysillä, sitten spotteri Jarno Kukkola kertoi että voi ottaa vähän rauhallisemmin. Jäi hyvät fiilikset voitosta, mestaruustaistelu on vielä auki, Honkajoella sitten ratkeaa, Kalliokoski päättää.

Rallicrossin SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kausi huipentuu mestaruustaisteluun kahden viikon kuluttua, 17. syyskuuta Honkajoella.

Tulokset

1) Jere Kalliokoski
2) Rasmus Tuominen +7.153
3) Antti Suutarinen +11.070
4) Anssi Hyttinen +18.100
5) Ari-Pekka Niemi +21.684
6) Iivari Niemi +31.450

SM pistetilanne 4/5

1) Mika Liimatainen 100p
2) Jere Kalliokoski 84p
3) Henri Haapamäki 81p
4) Antti Suutarinen 77p
5) Jari Putkinen 62p
6) Ari-Pekka Niemi 49p

Teksti:Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kuvat: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Kuvat: Toni Ollikainen / Tonigraphs

Rallicross SM Hyvinkää ennakkotiedote

Rallicrossin SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina 3. syyskuuta Hyvinkäällä. Jere Kalliokoski lähtee kauden toiseksi viimeiseen kilpailuun hakemaan voittoa edellisen, Oulun osakilpailun jatkoksi. Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari on sarjassa neljäntenä, mutta omaa edelleen mahdollisuudet mestaruuteen, se tosin vaatisi nappisuorituksen loppukauden kaikista starteista.

– Ei nyt ihan pakkovoittoja jokaisesta lähdöstä, mutta onnistua pitää. Tällä kaudella olen ajanut Jalasjärvellä ja Oulussa, Joensuun kisa jäi välistä kun saatiin perheenlisäystä. Kauden molemmissa kisoissa oli pieniä murheita, Jalasjärvellä hajosi ohjaustehostin ja jäin kolmanneksi. Oulussa kaikki sujui hienosti, mutta tiimin mekaanikoilla oli pieni jumppahetki, kun piti aika nopeaan tahtiin irrottaa turbo ja asentaa se takaisin, jotta saivat yhden liittimen korjattua. Mutta on niin hyvä tiimi tekemässä hommia, ettei siihen kauaa niiltä tuhraantunut, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoskella on Hyvinkään radalta hyviä muistoja, siellä on varmistunut rallicrossin Suomen mestaruus viime kaudella ja jokamiesluokan liigakulta syksyllä 2015.
– Rata on yksi Suomen parhaista. Se on riittävän pitkä, siellä on leveyttä ja vauhtia. Erityisesti radan viimeinen mutka, niin sanottu varikkomutka on makea päästää oikein kunnon luisussa.Valmistautuminen tulevaan kilpailuun sujui Kaanaassa, jossa Kalliokoski osallistui jokamiesluokan liigakilpailuun SMA & Steel Vaasa -tiimissä, tuloksena oli Suomen mestaruus. SM-kulta oli Kalliokosken uran yhdestoista, mitaleja on tullut rallicrossin ja jokamiesluokan lisäksi jääradalta ja rata-ajosta, kahdettatoista kultaa haetaan rallicrossista.

– Meillä oli hieno joukkue koossa ja kisa oli onnistunut, vaikka omaan ajoon en ollut aivan tyytyväinen. Nyt tehdään viikko tiiviisti siviilitöitä, ja ajellaan loppuviikosta Hyvinkäälle. Perjantaina sitten harjoituksissa tarkistetaan, että kaikki toimii ja lähdetään jahtaamaan kauden toista voittoa, se pitäisi mestaruushaaveet elossa, Kalliokoski päättää.

Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Kilpailu alkaa lauantaina 3.9. klo 10.30.

Teksti: Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

Kuva Toni Ollikainen / Tonigraphs

Rallicross SM Oulu

Hallitseva Supercar-luokan Suomen mestari Jere Kalliokoski oli pitelemätön OuluZonen radalla ajetussa rallicrossin SM-sarjan kilpailussa lauantaina. Alahärmäläinen voitti jokaisen ajamansa erän, osan jopa ylivoimaisesti. Edellisen kilpailun iloisen perhetapahtuman vuoksi väliin jättänyt Kalliokoski nousi voitolla sarjassa neljänneksi, tavoitteena oleva mestaruuden uusiminen on yhä mahdollista.

Kalliokosken päivä OuluZonessa oli täydellinen. Oman tiimin ylläpitämä Ford Fiesta toimi kuin kello ja alkuerävoitot seurasivat toisiaan. Semifinaalissa startti onnistui hyvin ja paalupaikalta matkaan lähtenyt Kalliokoski oli auton mitan muita edellä ensimmäisessä mutkassa, ajoi karkuun ja lunasti paikan finaalin eturiviin. Finaali oli, kuten pitääkin, päivän tasaisin lähtö. Sarjaykkönen Mika Liimatainen haastoi Kalliokosken, taistelu kävi kuumana viimeiselle kierrokselle asti.

– Se oli aikamoinen ”grand slam”, kaikki onnistui. Pohjat perjantain sadekelin treeneissä, lauantaiaamun warm upissa, voitto alkueristä, semistä ja finaalista, tämä paremmin ei voinut mennä. Alkuerät menivät hyvin, samoin semi. Fnaalissa tein heti kättelyssä pari ajovirhettä, puskin vähän liian lujaa ja auto alkoi luistelemaan. Liimatainen antoi kyllä hyvää painetta, oli kiva kun sai ajaa oikein kunnolla kilpaa. Tiimi hoiti taas hyvin hommat koko päivän, turbo piti irrottaa kolmannen erän jälkeen, kun sieltä oli öljyn paluuputken liitin löystynyt eikä sitä muuten saanut kiristettyä, muuten Fiesta pelasi täydellisesti. Oli hienoa kun meidän tiimin toinenkin auto oli finaalissa, Tuomakselta (neljänneksi ajanut Skantz) hyvä kisa, Kalliokoski päättää.

Voitto oli Kalliokosken kauden ensimmäinen, avauskilpailussa Jalasjärvellä tuloksena oli kolmas sija, edellinen Joensuun osakilpailu jäi väliin. Kauden neljäs osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä jo kahden viikon kuluttua 3. syyskuuta.

Tulokset:

1) Jere Kalliokoski
2) Mika Liimatainen
3) Henri Haapamäki
4) Tuomas Skantz
5) Jari Putkinen
6) Jari Tuuri

Pistetilanne 3/5
1) Mika Liimatainen 83p
2) Henri Haapamäki 66p
3) Antti Suutarinen 56p
4) Jere Kalliokoski 54p
5) Jari Putkinen 52p

Teksti:
Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

ENNAKKOTIEDOTE: Jere Kalliokoski kovin tavoittein rallicrossin SM-sarjan Oulun osakilpailuun – tuore isä on valmiina voittamaan!

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla OuluZonen radalla tulevana lauantaina 20. elokuuta. Hallitseva mestari oli kauden avauksessa Jalasjärvellä kolmas, toinen osakilpailu jäi väliin iloisen perhetapahtuman vuoksi, Kalliokoskesta tuli kilpailuviikolla tyttölapsen isä. Nyt katse on suunnattu loppukauden kilpailuihin, jäljellä on kolme osakilpailua, Oulun jälkeen ajetaan vielä Hyvinkäällä ja Honkajoella. Ford Fiestalla ajavalle Kalliokoskelle kelpaa Oulusta vain voitto.

Kalliokosken kausi alkoi vauhdikkaasti, alahärmäläinen oli alkuerissä vakuuttavan nopea. Viimeisessä erässä hajonnut ohjaustehostin toi mukanaan murheita, tehostin saatiin vaihdettua, mutta toimintakyky ei ollut hajonneen veroinen. Tuloksena sateen liukastamalla radalla oli kolmas sija, tämä kasvatti voitontahtoisen Kalliokosken nälkää tuleviin kilpailuihin.

Supercar-luokan Fiesta on käyty läpi, uusi ohjaustehostin on vaihdettu ja Kalliokoski on valmiina tavoittelemaan voittoa.

– Auto on käyty läpi ja uusi tehostaja on vaihdettu, testiä ei sen suuremmin nyt ehdi ajaa. Rata on jo tuttu, viimeksi ajoin siellä RallyX -kilpailussa viime kesänä, mutkat on muistissa. Lähden yrittämään voittoa, muuta tavoitetta ei ole. Yksi kisa jäi välistä, joten loppujen on nyt onnistuttava jos meinaa puolustaa mestaruutta, Kalliokoski kertoo.
Rallicross SM Oulu lauantaina 20.8.2022 OuluZonen radalla alkaen klo 10.30, livelähetys katsottavissa Moottoriurheilu.tv:n kanavalta.

Pistetilanne Supercar 2/5
1) Mika Liimatainen 57p
2) Antti Suutarinen 44p
3) Henri Haapamäki 43p

8) Jere Kalliokoski 24p

Teksti:Toni Lönnroos, Kalliokoski Motorsport -viestintä

Jäärata SM, Akaa

Jääradan SM-sarjan kaksi osakilpailua ajettiin viikonloppuna Akaan Toijalassa. Kalliokoski, 24, lähti kilpailuun uudella autolla, alla oli erityisesti rallicrossiin rakennettu 600 hevosvoimainen Skoda Fabia. Kalliokoski sai tiimeineen auton hyvään iskuun, ja pääsi juhlistamaan uransa kolmatta nelivetoluokan Suomen mestaruutta.

Lauantain ensimmäinen alkuerä oli uuden auton tulikaste. Lähtö ei onnistunut mestarin toivomalla tavalla, vaan Kalliokoski jäi neljänneksi. Sijoitus parani hetki hetkeltä, ja viimeisellä kierroksella Kalliokoski oli noussut ahdistelemaan koko erän johtanutta Jari Tuuria. Viimeisissä mutkissa härmäläinen laittoi kaiken peliin, survoi Skodansa Tuurin vastaavanlaisen auton rinnalle ja työntyi pienen kontaktin jälkeen ohi ja erän voittoon.

– Huono lähtö, jäin kolmanneksi. Ajoin muiden perässä ja vettä lensi niin paljon, että moottori hotaisi sitä sisäänsä ja rupesi röpeltämään, onneksi se alkoi hetken päästä taas toimimaan. Sain ensin tallikaveri Juha-Pekka Pasman kiinni, ohitus meni aivan hyvin. Toiseksi viimeisessä mutkassa sain Tuurin kiinni ja osui vähän kyljet yhteen, onneksi ei menty penkkaan, Kalliokoski kertaa.

Finaalin startti onnistui paremmin, edelle ennätti vain tallikaveri Pasma, jonka alla oli Kalliokosken aiemmin ohjastama kahden mestaruuden Mitsubishi. Tallimääräyksiä ei ollut annettu, mutta Kalliokoski onnistui nousemaan Pasman ohi jo ensimmäisen kierroksen alussa.

– Finaalissa lähtö onnistu paremmin, Pasma meni edelle mutta pääsin hänestä ohi toisessa mutkassa. Vedin pari kierrosta täysiä ja sen jälkeen ajelin rennommin loput, tosin kierroksen liikaakin kun mua ei liputettu maaliin ajoissa. Rata oli hyvä ja nopea, mutta keli oli niin huono, että se meni aivan loskaiseksi ja huonoon kuntoon.

Sunnuntaina ajettiin toinen osakilpailu, keli oli lauantaiseen tapaan nuhjuinen ja lunta sateli. Rataa oli jouduttu kulumisen vuoksi hiukan muuttamaan. Kalliokoski aloitti siitä mihin ensimmäisessä osakilpailussa jäi, ja otti alkuerässä voiton. Finaalin lähtö ei mennyt aivan nappiin, härmäläinen oli ensimmäisessä mutkassa toisena kovan kilpakumppanin Jari Tuurin takana. Matka jatkui samassa järjestyksessä maaliin saakka, joten Kalliokosken toinen sija riitti sinetöimään uran kolmannen nelivetoluokan Suomen mestaruuden jääradalta.

– Säädettiin aamusta vielä autoa, että saataisiin sitä lähtemään paremmin viivalta, siinä kyllä onnistuttiinkin, mutta Tuurilla lähti vieläkin paremmin. Rataa oli lauantaista kavennettu sen verran, että en uskaltanut yrittää ohitusta ja riskeerata mestaruutta, Tuurilla oli kuitenkin tosi hyvä vauhti päällä. Paljon kiitoksia koko tiimille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.

4WD SM 2022
1) Jere Kalliokoski
2) Jari Tuuri
3) Jani Paasonen
Tulokset epävirallisia

(Kuva: Kimmo Mäkiselkä)