Euro NCAP nimesi vuoden turvallisimmat autot | Autoliitto

Olet täällä

Euro NCAP nimesi vuoden turvallisimmat autot

Euro NCAP Best in Class 2017
10.01.2018

Volkswagenilla oli turvallisin malli kolmessa kokoluokassa viime vuoden Euro NCAP –testien mukaan. Opel, Subaru ja Volvo olivat muut luokkansa parhaat.

Autojen turvallisuutta mittaavalle Euro NCAP:lle viime vuosi oli historian vilkkain, kun se julkaisi lähes 70 automallin tulokset. Suurin osa testatuista automalleista saavutti täydet viisi tähteä turvallisuudesta, vaikka testikriteerit kiristyvät vuosi vuodelta. Viime vuonna testatut uudistetut, nk. facelift-mallit menestyivät yleisesti ottaen täysin uusia malleja heikommin.

Volkswagen oli viime vuoden suurin onnistuja, sillä sen malli oli turvallisin kolmessa eri kokoluokassa. Voittajia olivat kompakti Polo, pieni maastoauto T-Roc sekä suurempaan kokoluokkaan kuuluva henkilöauto Arteon. Isommissa maastoautoissa turvallisimmaksi nousi Volvo XC60, tila-autoissa Opel Crossland X ja pienissä perheautoissa kaksikko Subaru XV ja Impreza.

Euro NCAP on painottanut arvostelussaan jatkuvasti enemmän onnettomuuksia ehkäisevään teknologiaan ja viime vuosina erityisesti heikompia tienkäyttäjiä suojaaviin innovaatioihin, mikä on kiihdyttänyt niiden yleistymistä uusissa autoissa perusmalleista lähtien. Viime vuonna testatuista autoista peräti 82 prosenttiin oli saatavilla jalankulkijat havaitseva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja 62 prosentissa se oli vakiovarusteena.

Jaa muillekin