Olet täällä

Autokouluyhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia ajokoulutukseen

AL-autokoulu, Jali Taajamo ja Ari Rajala
03.05.2017

Autoliiton ja Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen yhteistyössä toteuttama uusi AL-autokoulu rikkoo alan raja-aitoja.

(Kuva: AL-autokoulun yrittäjä Jali Taajamo sekä AL-palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala)

Ensimmäinen Autoliiton tuotemerkin alla toimiva autokoulu on aloittanut toimintansa Järvenpäässä. Autoliiton ja Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen yhteistyössä toteuttama AL-autokoulu on pilottihanke, mutta tavoitteena on laajentaa autokouluyhteistyö maanlaajuiseksi toiminnaksi.

”Meillä on hyviä kokemuksia AL-autopalvelukeskuksista, joita olemme toteuttaneet yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Viime vuonna avasimme ensimmäisen moniyrittäjäpohjaisen AL-autopalvelukeskus AVIA:n Vantaalle. AL-autokoulu on luonnollista jatkoa Autoliiton väreissä tuotetuille laadukkaille palveluille”, Autoliitto ry:n omistaman AL-palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala kertoo.

AL-autokoulu Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen omistaja Jali Taajamo on toiminut liikenneopettajana vuodesta 1999 ja yrittäjänä viimeiset kymmenen vuotta. Hän on erittäin tyytyväinen, kun viime syksystä alkaneet keskustelut päätyivät konkreettiseen yhteistyöhön Autoliiton kanssa.

”Yhteistyö on tässä se juttu ja siitä on molemmille osapuolille sekä ennen kaikkea asiakkaillemme hyötyä”, Taajamo toteaa. Ensi vaiheessa yhteistyö näkyy konkreettisesti muun muassa siten, että jokainen AL-autokoulussa B-ajokortin suorittava oppilas saa Autoliiton Plus-jäsenyyden, joka sisältää Autoliiton muiden jäsenetujen lisäksi veloituksettomat, henkilökohtaiset matkanjatkamispalvelut. 

Suomalainen ajokorttikoulutus on ison muutoksen edessä muun muassa digitalisaation tuomien uusien oppimismenetelmien ja hallituksen norminpurkutavoitteiden ansiosta. Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä totesi jo kolme vuotta sitten, että uusia opetusmenetelmiä ja -mahdollisuuksia pitäisi voida hyödyntää enemmän. Työryhmä esitti myös monivaiheisesta opetusjärjestelmästä siirtymistä yksivaiheiseen, mikä mahdollistaisi henkilökohtaisiin tarpeisiin räätälöidyn opetuksen.

”Jatkuva kehittäminen on tärkeää. Ne jotka jäävät paikalleen, putoavat pois pelistä. AL-autokoulu tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja pystymme yhteistyössä kehittämään uusia palveluita sekä tuotteita. Ajokorttia suorittavat eivät suinkaan ole ainoa asiakaskunta, vaan esimerkiksi erilaisille kohderyhmille räätälöityjen palveluiden kysyntä kasvaa”, Taajamo sanoo.

Sana Autoliiton ja Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen kehittämästä AL-autokoulu -konseptista on kiirinyt nopeasti eteenpäin autokoulukentässä. Ajokoulutuksen murroksessa muutos on väistämätön ja alalle tarvitaan uusia konsepteja. Tässäkin asiassa Autoliitto haluaa olla ajan hermolla.

”Yhteydenottoja on tullut halukkailta yrittäjiltä. Haemme nyt kokemuksia AL-autokoulusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Laajennamme muille paikkakunnille, kun sopivia yrittäjiä löytyy”, Rajala kertoo Autoliiton suunnitelmista.

AL-autokoulu Järvenpää

Ensimmäinen AL-autokoulu sijaitsee aivan Järvenpään keskustassa osoitteessa Myllytie 2

AL-autokoulun auto

AL-autokoulun opetusautot tunnistaa yhtenäisestä teippauksesta.

Jaa muillekin