Kaikki ajankohtaiset

Vuoden 2023 toimintaa suunnitellaan.

12.11.2022, klo 10.12

Vuosi 2022 jää varmasti kaikkien mieleen niine ikävine tapahtumineen mitä maailmalla on tapahtunut. Vaikka asiat ovat olleet uutisviestinnän tuomaa tietoa, on suomalainen autoilija kokenut tapahtumat hyvinkin konkreettisesti. Nousseet polttoainehinnat ovat kismittäneet monia ja samalla ollaan inflaation myötä koettu muidenkin tuotteiden hinnan nousua. Siihen liitetty raaka-aine pula on lisännyt toimitusaikoja ja osin supistanut valikoimaa.

Nastolan osaston toiminnassa vuosi oli hieman kaksijakoinen. Olimme muutamissa tapahtumissa pysäköinnin ohjauksessa mukana, mikä ilahdutti koronavuosien jälkeen, että tapahtumia on jälleen päästy järjestämään. Lisäksi olimme mukana Autoslalom kilpailussa aputoimitsijoina keväällä Helsingissä, mikä oli uusi avaus AL-Sportin autourheilun lajeihin. Samoin Auton päivä järjestettiin jälleen Nastolan markkinoilla syyskuussa ja olikin mukava keskustella ihmisten kanssa autoilun arkisista iloista ja huolista. Koettiinkin monen jäsenen näkemyksenä, että Autoliiton Plusjäsenyys on ollut hyvä valinta ja pelastus tien päältä. 🙂

Sen sijaan pitkään toteutustaan odottanut Hämeen Härkätie Ecorun ei vieläkään toteutunut. Ensin korona rajoitti tapahtuman järjestämistä 2020-2021 ja kun tänä vuonna rajoitukset olivat poistuneet, ei kilpailuun saatu osallistujia tarvittavaa määrää. Ymmärrettävää on polttoaineen hinnannousu, mikä helposti rajoittaa autoilua.

Vuoden 2023 toimintaa aloitetaan suunnittelemaan. Aiemmin tapahtuneet pysäköinnin ohjaukset jatkuvat, olemme etenkin liikekeskus Korilla olleet useammassa tapahtumassa mukana ohjaamassa autolijoita. Myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelu toiminta pysyy ennallaan. Olemme mukana SPR:n Nastolan hälytysryhmässä mukana ja saatuamme hälytyksen OHTO-järjestelmän tekstiviestillä, olemme osallistuneet etsintöihin.

AL-Sport autourheilutoiminta on uutta, mitä lähdemme toteuttamaan. Tavoitteenamme on saada jäsenaktiiveillemme perustoimitsijalisenssin, jotta voimme olla virallisesti olla toimitsijoina kilpailuissa. Toki kannustamme myös jäseniä osallistumaan kilpailuihin, jotta saisimme kokemusta myös siltä saralta. Teemme muiden Autoliiton osastojen kanssa yhteistyötä, jotta voimme saada resursseja järjestämiseen. Yhteistyössä mukana ovat Forssan seudun, Helsingin seudun ja Hämeenlinnan seudun osastot.

Kuulumisiin! Vuosikokous 22.3.2023 klo 18 Villähteen puukoululla.

t. pj Matti