Autoliiton F1-jäsenmatka Azerbaidžaniin 9.-14.6.2022 | Autoliitto

Olet täällä

Autoliiton F1-jäsenmatka Azerbaidžaniin 9.-14.6.2022

Jännittävä F1-kisa hienolla Bakun katuradalla!

Autoliiton jäsenmatka Azerbaidžaniin 9.-14.6.2022     
Jännittävä F1-kisa hienolla Bakun katuradalla!

Azerbaidžanin öljyvaltio sijaitsee Kaukasiassa naapureinaan Armenia lännessä, Venäjä pohjoisessa, Iran etelässä ja Georgia luoteessa. Pääkaupunki Baku sijaitsee Kaspianmeren rannalla. Bakun F1-katurata on haastava yhdistelmä designia ja insinööritaitoa ja siinä yhdistyy historiallisen kaupungin vanhin osa, uusi ja vaikuttavan kaunis rantabulevardi sekä moderni arkkitehtuuri. Voit lisämaksusta osallistua myös kaupunkikierrokselle maanantaina. Hintaan sisältyy myös viisumi, tiedot viisumin hankkimista varten lähetetään noin 2 kk ennen matkaa.

Matkan ajankohta ja hinta
9.6.  - 14.6.2022 to-ti  5 vrk, hinta 1498  €/hlö Turkish airlines lennoin
     

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250 €/hlö

Hintaan sisältyy:

* Lufthansan reittilennot veroineen
* lentokenttäkuljetukset kohteessa
* majoitus Sapphire Bayil ★★★★  hotellissa kahden hengen huoneessa
* hotelliaamiaiset   
* kaupunkikierros Bakussa  sis. myös lounas
* viikonlopun kisaliput
*suomalaisen matkanjohtajan palvelut kuljetuksilla ja retkillä
*e-viisumin hankinta

Hintaan ei sisälly:

* matkavakuutusta, jota suosittelemme kaikille matkustajille                                                 

Matkaohjelma:  

Lentoaikataulu: Turkish airlines
TK1762 09.06. Helsinki-Istanbul klo 12.50 - 16.20
TK334   09.06. Istanbul-Baku klo 17.20 - 21.00 

TK339   14.06. Baku-Istanbul klo 02.30 - 04.40
TK1761 14.06. Istanbul-Helsinki klo 08.30 - 11.55    

Torstai
Reittilento iltapäivällä Helsingistä Istanbulin kautta Bakuun, jonne saavutaan illalla.
Saapuminen Bakuun, maahantulomuodollisuudet ja bussikuljetus lentoasemalta kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin Bakun kaupunkialueella.

Perjantai
Aamiainen hotellissa.  Päivällä kaupunkikierros oppaan johdolla Bakussa, kesto noin 5 tuntia.
Wau-arkkitehtuuristaan tunnettu Baku on hieno sekoitus modernia kaupunkikulttuuria ja perinteitä.
Kaupunkikierroksen aikana tutustutaan UNESCON suojelemaan vanhaan kaupunkiin ja sen lukuisiin nähtävyyksiin kuten Neidon torniin, moskeijoihin ja karavaaniseraljeihin (majataloihin). Vierailu Shrvanskakhsin palatsiin, jota pidetään yhtenä Azerbaidžanin arkkitehtuurin helmenä. Lounaan jälkeen vieraillaan Highlandin puiston näköalapaikalla kaupungin länsiosassa. Täältä käsin nähdään paras panoraamanäkymä kohti ikonisia liekin muotoon rakennettuja pilvenpiirtäjiä. Retken päätteeksi vieraillaan vielä Heydar Alijev -keskuksessa, josta on tullut symboli modernin dynaamiselle Bakun kaupungille.

Lauantai 6.6.
Aamiainen hotellissa. Aika-ajot/sprinttisa Bakun katuradalla.  Siirtyminen radalle kävellen.

Sunnuntai 7.6.
Aamiainen hotellissa. Azerbaidžanin F1 kisat Bakun katuradalla. Siirtyminen radalle kävellen.

Maanantai 8.6.
Aamiainen hotellissa. Päivä vapaa omia löytöretkiä ja ostoksia varten. Huoneet voi pitää lähtöhetkeen saakka. Illalla noin klo 22.30 kuljetus lentokentälle.     

Tiistai 9.6.
Reittilento Istanbuliin lähtee klo 02.15. Helsinkiin saavutaan tiistaina ennen puoltapäivää.  

Hotellit:
Sapphire Bayil ★★★★
Q. Abbasov 33, Sabayil , AZ1000 Baku
Sapphire Bayil hotelli sijaitsee Bakussa lähellä Crystall hall -stadionia, noin 3 km lähimmistä F1-radan katsomoista. Hotellissa on ravintola, 24h-vastaanotto, huonepalvelu ja kaikissa tiloissa toimiva ilmainen WiFi. Hotellissa on ilmastoituja huoneita, joissa on työpöytä, vedenkeitin, jääkaappi, minibaari, tallelokero, taulu-tv  ja oma kylpyhuone, jossa on bidee. Sapphire Bayilin huoneissa on liinavaatteet ja pyyhkeet. Majoituspaikassa tarjoillaan buffetaamiainen. Upland Park on 2,8 km:n päässä ja Azerbaidžanin mattomuseo 3,1 km:n päässä Sapphire Bayilista. Lähin lentoasema on Heydar Alijevin kansainvälinen lentoasema, joka sijaitsee noin 24 km:n päässä hotellista.

TÄRKEÄÄ!

MATKUSTUSASIAKIRJAT
Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Tarkistathan myös, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset. Azerbaidžaniin tarvitaan turistiviisumi, joka sisältyy matkan hintaan. Lisätiedot viisumin hankinnasta lähetetään noin 2 kk ennen matkaa.

ISTUMAPAIKAT TURKISH AIRLINESIN/LUFTHANSAN LENNOILLA
Ryhmähintaan sisältyy istumapaikat, jotka lentoyhtiö varaa automaattisesti. Paikkanumerot selviävät lähtöselvityksen yhteydessä.    

ERIKOISRUOKAVALIOT
Ilmoitathan erikoisruokavaliosta jo matkavarauksen yhteydessä!

LASKUT JA VAHVISTUS
Ennakkomaksu on 50% matkan hinnasta. Tarkistathan, että laskussa/vahvistuksessa ovat oikeat tiedot: lähtöpäivä, kohde ja nimet oikein (samat kuin passissa/henkilökortissa). Matkadokumentteihin tulee merkitä se nimi, joka on ensimmäisenä passissa/henkilökortissa, ja siinä muodossa, sekä sukunimi kokonaisuudessaan.

MATKADOKUMENTIT
Matkadokumentit (matkaohjelma, lentomatkoilla lentoliput) lähetetään noin kaksi viikkoa ennen lähtöä valitsemallasi tavalla (sähköpostitse/postin välityksellä).

MATKAVAKUUTUS
Matkavakuutus ei sisälly hintaan. Matkustajan on tarkistettava vakuutusturvansa: suosittelemme matkustajavakuutusta peruutusturvaehdoin. Matkustajavakuutus on syytä tehdä heti matkavarauksen jälkeen, peruutuskulujen ja mahdollisen matkalla sairastumisen varalta.

MINIMIMATKUSTAJAMÄÄRÄ
Matka edellyttää vähintään 20 matkustajaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä
MATKA-AGENTIT/ETE Oy

MATKAEHDOT
Autoliiton jäsenmatkalla noudatetaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä vastuullisen matkanjärjestäjän Suomen Matka-Agenttien Lisä- ja Erityisehtoja. Matkan hinta perustuu 15.12.2021 voimassa olleisiin hintoihin ja valuuttakursseihin. Hinnat tarkistetaan n. 6 viikkoa ennen lähtöpäivää. Ennakkomaksu on 50 % matkan hinnasta.

RAJOITTEET
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalla ei ole esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, retkillä kävellään.

TERVEYS JA TURVALLISUUS
Tarkistathan maakohtaiset rokotus- ja terveysmääräykset hyvissä ajoin ennen matkaa. Suomen terveysviranomaisten suositus on, että kaikilla tulisi olla suoja vähintään jäykkäkouristusta, kurkkumätää, tuhkarokkoa, vihurirokkoa, sikotautia ja poliota vastaan. Myös A- ja B-hepatiittirokotuksen hankkimista suositellaan yleisesti lähialueillekin. Lisätietoa rokote.fi. / thl.fi. Eurooppalainen sairaanhoitokortti oikeuttaa julkiseen sairaanhoitoon EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä. Kortti on maksuton ja se anotaan Kelasta. Kortti ei korvaa matkavakuutusta!

Vallitsevan Covid19-pandemian takia voi monissa maissa tulla voimaan nopealla aikataululla erilaisia rajoituksia tai muutoksia jo voimassa oleviin rajoituksiin, jotka voivat vaikuttaa matkantekoon. Matkustajia koskevat rajoitukset ja säännöt voivat olla esimerkiksi kohdemaan vaatima todistus koronatestistä saavuttaessa maahan tai poistuttaessa maasta, vaatimus maskin käytöstä, karanteeni maahan saavuttaessa tai jokin muu maakohtainen tai paikallinen sääntö, joka aiheuttaa rajoituksia tai esteitä matkustukselle. Näitä voivat olla mm. kokoontumisrajoitukset, rajoitukset ulkona liikkumiselle jne. Myös turistikohteet, ravintolat, yökerhot, kaupat, apteekit jne. voivat olla suljettu, tai niiden aukioloaikoja ja/tai vierailijoiden määrää on rajoitettu. Suosittelemme tekemään matkustusilmoituksen (matkustusilmoitus.fi) ja seuraamaan kohdemaan tilannetta aktiivisesti. Ajankohtaiset matkustus- ja turvallisuustiedotteet Ulkoministeriön sivuilta um.fi.              

HYVÄ TIETÄÄ 

Valuutta:  Azerbaidžanin manat (AZN)
Kieli: azerin kieli, venäjä, englanti
Aikaero: + 1 tuntia Suomen aikaan kesäkuussa 
Ilmasto: Kesäkuussa päivälämpötilat ovat noin 30-33 C päivällä ja noin 19-21 C yöllä.  

Bakun katurata sijaitsee Bakun kaupunkialueella Kaspianmeren rannalla.
Radan pituus 6,003 km
Kilpailu 51 kierrosta ~ 306,049 km
Tulokset 2019
Valtteri BOTTAS 1:31:52.942
Lewis HAMILTON  +1.524
Sebastian VETTEL +11.739

Bakun kisa-alueen portit avataan päivittäin klo 10.00. Kävelymatkat katsomoihin voivat olla pitkiä, joten varaa mukaan hyvät kengät. Kisaradalle kannattaa ottaa mukaan auringolta ja sateelta suojaava varustus, vesipullo (max 500 ml) sekä korvatulpat ja kiikarit. Älä vie lasisia juomapulloja rata-alueelle, sillä ne poistetaan portilla. Kisalippu tulee säilyttää huolella koko viikonlopun ajan. Jos sinulla on paikka seisomakatsomossa tai numeroimaton istumapaikka, kannattaa paikalle saapua ajoissa, sillä ensimmäiset saavat parhaat paikat käyttöönsä.  Fanituotteita myydään mm. F1- kylässä Milliparkissa. Viihdekonserttien päälava on Milliparkin vieressä kisa-alueella, lähellä katsomoita Sahil, Bulvar ja Khazar. Muistattehan että tupakointi on sallittu kisa-alueella vain erillisillä tupakointipaikoilla.  

Formula 1-kilpailut
Matkanjärjestäjä ei vastaa Formula-kisojen peruuntumisesta, ajankohdan tai paikan muuttumisesta, kilpailuohjelmassa olevista virheistä eikä edellä mainittujen epäkohtien asiakkaille aiheuttamista vahingoista tai kustannuksista.

Toimi nopeasti. Paikkoja on rajoitetusti!

Varaukset:

Täältä

tai
autoliitto(at)autoliitto.fi tai
Autoliitto puh. 09 7258 4400 /matkailu