Suomeksi på svenska In English Auf Deutsch
Pienennä tekstin kokoa Suurenna tekstin kokoa Tulostettava versio

Nordkapin tunneli

Nordkapin tunneli maksuttomaksi heinäkuussa 2012

Norjan Nordkapissa käynti omalla ajoneuvolla muuttuu heinäkuun alusta halvemmaksi, sillä tunnelimaksu poistetaan.  Tunneli on osa eurooppatie 69:ää ja yhdistää Norjan mantereen ja Mageroya-saarella sijaitsevan Nordkapin.

Tunnelitie Nordkapiin avattiin 15.6.1999. Tunneli on noin seitsemän kilometriä pitkä. Tunnelimaksua on peritty rakennuskustannusten kattamiseksi. Rakentaminen maksoi aikanaan noin miljardi Norjan kruunua (noin 110 miljoonaa euroa). Kesäkuun 2012 loppuun mennessä tulevat kulut katetuiksi. Tunnelia on käytetty ahkerasti, eli tiemaksutuloja on kertynyt olotettua nopeammin. Tästä syystä tunnelimaksusta luovutaan kaksi vuotta etuajassa.

Tunnelimaksua peritään vielä tällä hetkellä 145 kruunua (noin 19 euroa) alle 6-metriseltä ajoneuvolta kuljettaja mukaanlukien. Kyydissä olevilta peritään 47 kruunua (noin 6 euroa) per henkilö.

Nordkap-infoa

Vuosittain Nordkapissa käy noin 250.000 matkailijaa. Kallionjyrkänne  on 307 metrin korkeudella vedenpinnasta. Kun katselee Jäämerelle, näkee vain loppumattoman aavan. Vilkkaimman turistisesongin aikaan Nordkapissa on kuin markkinoilla.  Satoja matkailijoita parveilee samaan aikaan suuressa  osittain kallioon räjäytetyssä Nordland-hallissa. Hallissa on suuret panoraamaikkunat, valtaisa matkamuistomyymälä, elokuvateatteri sekä postitoimisto, jossa jonotetaan himoittua Nordkapin postileimaa. Ulkona tasangolla on valurautainen maapallo, jonka luona jokainen matkustaja haluaa tulla ikuistetuksi ”maailman pohjoisimmassa kolkassa”.  Itse asiassa Nordkap ei ole Euroopan pohjoisin paikka! Pohjoisimman paikan nimi on Knivskjelodden ja se sijaitsee Nordkapista muutaman kilometrin pohjoiseen samalla saarella, mutta sinne pääsee vain jalkaisin.

Yhteystiedot:

Nordkapphuset
N9751 Nordkap
Puhelin +47 78 47 70 30
Faksi  +47 78 47 70 39
Sähköposti  info@northcape.no

http://www.nordkapp.no/

Moottori-lehti
Moottori-lehti nyt myös verkossa!
Selaa: